El Salvador verdient miljoenen met Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

El Salvador haalde in 2022 het wereldnieuws toen het aankondigde Bitcoin te gaan gebruiken als wettig betaalmiddel. Deze beslissing vond plaats voordat de huidige crypto bullmarkt begon. Inmiddels heeft Bitcoin een nieuwe all-time high bereikt en plukt El Salvador daar de vruchten van. Het land heeft met de BTC investering al 85 miljoen dollar verdiend!

De glazen bol van de president van Venezuela

Nog nooit eerder in de crypto geschiedenis overschreed Bitcoin een waarde van meer dan 70.000 dollar, maar inmiddels is dat gebeurd. Heeft president Nayib Bukele misschien een glazen bol? Hoe dan ook pakt zijn strategie om dagelijks 1 Bitcoin te kopen bijzonder goed uit.

Hoeveel BTC bezit El Salvador?

Inmiddels bezit El Salvador 481 Bitcoin. De afgelopen jaren heeft het land ook een paar grote aankopen gedaan. Zo betaalde het in mei 2022 zo’n 15,3 miljoen dollar voor 500 Bitcoin. De waarde van deze cryptomunten is momenteel 36 miljoen dollar.

Honderden miljoenen dollars aan waarde

De totale waarde van alle BTC in El Salvador, een relatief klein land, is zo’n 200 miljoen dollar. Je kunt je voorstellen dat dit een gigantisch bedrag is voor het Centraal-Amerikaanse land.

Kritiek blijkt ongegrond

De succesvolle investering is des te opvallender omdat er in 2022 heel veel kritiek was op El Salvador. Volgens sommige economen zou de investering het land ‘de financiële afgrond’ in helpen. Het tegendeel lijkt nu te gebeuren, al weten we natuurlijk nooit wat de toekomst brengt.

President van El Salvador is euforisch

President Bukele stuurt regelmatig tweets over de lucratieve investering van El Salvador de wereld in. Zo liet hij aan volgers weten dat ze een paspoort van het land kunnen krijgen in ruil voor BTC met een waarde van 1 miljoen dollar. Onlangs deelde hij dit bericht op X:

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: