Duitse overheid verplaatst opnieuw Bitcoin (BTC)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Niet alleen de uitbetalingen van Mt. Gox, maar ook het gedrag van de Duitse regering maakt crypto investeerders aardig zenuwachtig. Uit gegevens van Arkham Intelligence blijkt dat de overheid opnieuw grote hoeveelheden Bitcoin (BTC) naar exchanges heeft gestuurd. Wat is er precies aan de hand?

Duitse overheid verplaatst Bitcoins

Bitcoin (BTC) en andere cryptomunten hebben het momenteel moeilijk. Het sentiment op de cryptomarkt is vrij negatief, de bears hebben vrij spel en daar komen de verplaatsingen vanuit de Duitse overheid nog bij. Volgens Arkham Intelligence verplaatste de regering van onze Oosterburen gisterochtend zo’n 1000 BTC. De waarde van de in totaal 250 cryptomunten is zo’n 56,65 miljoen dollar.

BTC verstuurd naar exchanges en onbekend adres

Een deel van de verstuurde Bitcoin kwam terecht op de bekende crypto exchanges Bitstamp en Coinbase. Het overige deel belandde mogelijk op een over-the-counter adres die niet bij het grote publiek bekend is. Al eerder maakte de Duitse regering 40,47 miljoen BTC over naar dit onbekende adres. Daarna werden de cryptomunten verdeeld over twee BTC wallets met een waarde van 91,6 miljoen en 23,87 miljoen aan BTC.

Crypto investeerders zenuwachtig

De Duitse regering heeft ondanks de grote transfer nog steeds veel Bitcoin in bezit, om precies te zijn 38.926 BTC. Dit komt neer op maar liefst 2,16 miljard dollar! De kans is dus best groot dat er nog meer cryptomunten worden verplaatst. Dit maakt investeerders knap zenuwachtig. Het handelsvolume stijgt, maar de koers van BTC daalt. Het dook zelfs even onder een waarde van 55.000 dollar.

Justin Sun: de ‘reddende engel?’

Ondanks alle negativiteit gloort er hoop aan de horizon. Bitcoin herstelt vaak redelijk snél en Justin Sun, de oprichter van Tron, wil graag een handje helpen. Hij deelde onlangs het volgende bericht op ‘X’:

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>