Deze crypto crashte bijna 100 procent

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De stemming op de huidige cryptomarkt is op dit moment euforisch. Bitcoin komt steeds dichter in de buurt van een all-time high en de koers Shiba Inu verdubbelde binnen een week. Toch is er ook een crypto waarvan de waarde binnen een paar dagen 100 procent daalde: Shido (SHIDO). Waarom?

Wat gebeurde er tijdens de hack van deze crypto?

Als het goed gaat met crypto vinden er meer cyberaanvallen plaats. Hackers weten dat er iets te halen valt en proberen in te proberen op de blockchain van cryptocurrencies. Onlangs lukte dat bij Shido (SHIDO). Een cybercrimineel brak in op het Ethereum (ETH) staking contract van het Shido platform. Vervolgens stal hij of zij miljarden SHIDO tokens. Het resultaat? Een enorme crash en geschokte investeerders.

Daling van bijna 100 procent

PeckShield is een bekend blockchain beveiligingsbedrijf en deelde het slechte nieuws over het Shido platform. Vervolgens ging het snel. Investeerders verkochten hun SHIDO en de koers daalde met 94 procent. Auw! Toch blijven de meeste Shido investeerders positief:

Hoe ging de hacker te werk?

Inmiddels is de hack uitgebreid onderzocht. De hacker ging op een ingenieuze manier te werk, zo blijkt. Na de inbraak bracht hij de tokens over naar Layerswap, een cross chain protocol. Dit houdt in dat verschillende blockchain netwerken met elkaar worden verbonden.

50 procent van de circulerende voorraad gestolen

Na het gebruik van Layerswap verplaatste de cybercrimineel SHIDO naar de blockchain van Arbitrum (ARB). Op deze manier werden er uiteindelijk 4.3 miljard Shido tokens gestolen.

Maar liefst 50 procent van de totale circulerende voorraad! De waarde van de gestolen digitale valuta is zo’n 35 miljoen dollar, dus je begrijpt dat het Shido platform momenteel grote problemen ondervindt.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: