Cryptomarkt verwelkomt grote bank in Colombia

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Steeds meer banken zijn actief op de cryptomarkt. De nieuwste ‘aanwinst’ is Bancolombia. Niet zomaar een naam, want het is de grootste bank van Colombia. Bancolombia laat er niet bepaald gras over groeien, want het heeft zowel een crypto exchange als een stablecoin gelanceerd.

Bank uit Colombia lanceert eigen crypto exchange

De Latijns-Amerikaanse bank heeft veel interesse in digitale activa. Dat steeds meer inwoners van Colombia crypto kopen speelt zeker mee. Onlangs lanceerde Bancolombia daarom zijn eigen crypto exchange, die de naam ‘Wenia’ draagt. Hier kun je als net bij een exchange zoals Coinbase digitale munten kopen, verkopen, verhandelen, ontvangen en verzenden.

Al 10 jaar bezig met eigen handelsplatform

Juan Carlos Mora is de CEO van Bancolombia. Hij vertelde in een interview met het toonaangevende Forbes dat de bank al een decennium bezig is met het creëren van een trading platform. Nu is het dan eindelijk zover.

Eerst focus op Colombianen zelf

Wenia is zeker niet de enige crypto exchange in Colombia. Het heeft stevige concurrentie van Binance. Toch gelooft de bank in succes, ook omdat het zich focust op de ‘gewone Colombiaan’. Bij veel animo zal het zijn activiteiten uitbreiden naar andere landen in Latijns-Amerika.

Eigen stablecoin

Het doel van de nieuwe Latijns-Amerikaanse exchange is om crypto toegankelijker en inclusiever te maken voor een breed publiek. Daar bovenop komt nog dat Bancolombia een eigen stablecoin heeft gecreëerd genaamd ‘COPW’. Het is gekoppeld aan de Peso en Colombianen mogen er gebruik van maken bij crypto trading.

Ook andere cryptomunten beschikbaar

Naast COPW vind je op Wenia bekende cryptomunten als Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Polygon (MATIC). Ook de stablecoin USD coin (USDC) is er beschikbaar.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: