Crypto verbod in Nigeria opgeheven

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Tot voor kort waren crypto transacties streng verboden in Nigeria. Daar is echter nu verandering in gekomen. De Centrale Bank van Nigeria (CBN) heeft het verbod op 22 december opgeheven. De manier waarop het Afrikaanse land tegen digitale valuta aankijkt lijkt dus te veranderen.

Waarom nieuwe crypto wetgeving in Nigeria?

Haruna Mustafa is degene die een einde maakte aan het crypto verbod. Hij is de directeur van het Financial Policy and Regulation Departement bij de CBN en kijkt positiever tegen crypto aan.

Wel zijn er onder de leiding van Mustafa een aantal richtlijnen opgesteld voor financiële instellingen en banken. Deze gloednieuwe wetgeving moet transacties met crypto beter faciliteren. Dit betreft met name het openen van rekeningen, de instroom van vreemde valuta en de manier waarop bedrijven handelen in crypto.

VAS erkend als financiële instellingen

De manier waarop Nigeria omgaat met crypto veranderde in mei 2022. In dat jaar erkende de Money Laundering Act zogeheten ‘Virtual Asset Service Providers’ (VAS) als financiële instellingen.

Die worden al sinds een oproep van de Financial Action Task Force in 2018 gereguleerd. Betere regulatie en controle moet geld witwassen en het financieren van terrorisme een halt toeroepen.

Van een verbod naar acceptatie en meer regulering

De nieuwe Nigeriaanse regelgeving moet zorgen voor meer structuur in het land wat betreft crypto. Het is een nieuwe stap, aangezien crypto handel in februari 2021 nog werd verboden.

Destijds was de angst voor witwassen en de financiering van terrorisme groot. De nieuwe wetgeving moet de kans op dergelijke criminele praktijken zo veel mogelijk verkleinen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *