Crypto exchange Kraken bereikt nieuwe mijlpaal in Nederland

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Goed nieuws voor Nederlandse crypto beleggers: binnenkort is Kraken toegankelijk in ons koude kikkerlandje. De Amerikaanse crypto exchange heeft namelijk een licentie ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB). Dit betekent dat het crypto diensten mag aanbieden in ons land.

Wat is Kraken?

Kraken is geen onbekende naam op planeet crypto. Sinds 2011 verovert dit bedrijf, opgericht door crypto pionier Jesse Powell, de Amerikaanse én de Europese markt. Op dit moment is het qua handelsvolume de zesde grootste crypto exchange ter wereld.

Wat is het doel van deze exchange?

Een van de doelstellingen van crypto exchange Kraken is om de Europese markt te veroveren. Het bedrijf maakt aardig wat stappen, want inmiddels heeft het vier Europese licenties in handen (inclusief die van DNB). Italië, Ierland en Spanje gingen Nederland al voor. Kraken is van plan om nog veel meer registraties in Europese landen te verkrijgen.

Groen licht van DNB

De Nederlandsche Bank (DNB) houdt streng toezicht op financiële instellingen in Nederland, waaronder crypto aanbieders. Het geeft niet zomaar groen licht voor een licentie, maar Kraken is het toch gelukt.

In tegenstelling tot exchanges als Binance en Bitpanda mag het dus actief zijn op de Nederlandse markt. Kraken is overigens al langer actief in ons land. Vorig jaar nam het namelijk crypto exchange BCM (voorheen Bitcoin Meester) over.

Wat is de VASP licentie?

De exchange heeft de zogeheten ‘virtual asset service provider’ (VASP) licentie ontvangen. Simpel gezegd betekent dit dat het Amerikaanse bedrijf voldoet aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Een hele mond vol, maar criminele activiteiten komen dus niet voor op deze exchange.

Ontwikkelingen rondom crypto wetgeving in Europa

Europa is op dit moment druk bezig met wetgeving rondom crypto. Zo krijgen bedrijven binnen de crypto dienstverlening binnenkort te maken met de ‘Market in Crypto Assets (MiCa). Deze regelgeving betreft een uitgebreid framework voor digitale valuta op het Europese continent.

Enthousiasme over licentie in Nederland

Kraken is blij met de licentie in Nederland. Voor de exchange is het een belangrijke crypto markt die bijdraagt aan de groeistrategie binnen Europa. De Amerikaanse crypto gigant is zeer te spreken over de startup- en technologiesector van ons land, alsmede de financiële dienstverleningsindustrie.

In een persbericht benoemt Kraken het zeer hoge adoptie percentage van fintech binnen ’s werelds grootste economieën. Hetzelfde geldt voor crypto, want ongeveer 20 procent van de Nederlanders heeft één of meer cryptomunten in bezit.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *