Crypto.com ontvangt vergunning van DNB

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Cryptobedrijven mogen niet zomaar actief zijn op de Nederlandse markt. Ze hebben een vergunning nodig van de Nederlandsche Bank (DNB). Die heeft Crypto.com vandaag binnen weten te slepen. Het voldoet aan de anti-witwas regels van de toezichthouder en mag voortaan diensten aanbieden in ons land. Als klant kun je er dus legaal terecht voor het kopen van cryptocurrencies.

Wat is Crypto.com?

Misschien wil je graag cryptomunten als Bitcoin en Ethereum kopen. Bitvavo is een van de meest populaire platforms om dit te doen, maar zeker niet de enige. Het heeft flinke concurrentie van Crypto.com.

Dankzij de vergunning mag het bedrijf een kantoor vestigen in ons land en reclame maken voor haar crypto diensten. Een belangrijke stap die op het juiste moment komt.

Welke rol speelt de DNB op de Nederlandse cryptomarkt?

DNB houdt toezicht op alle crypto bedrijven die actief zijn in Nederland of daar plannen voor hebben. Door strenge regelgeving wil het witwassen en financiering van terrorisme via digitaal geld voorkomen.

Vertrek van Binance zorgt voor nieuwe mogelijkheden

Vanaf 17 juli kunnen Nederlandse crypto investeerders niet meer terecht bij Binance. Die was illegaal actief op de Nederlandse markt en dat is het duur komen te staan. De grootste crypto exchange ter wereld ontving een zeer hoge boete én kreeg geen DNB registratie.

Zodoende vertrok het onlangs van de markt, waardoor je er als Nederlander geen crypto meer kunt kopen of verhandelen. Directeur Kris Marszalek is in elk geval opgetogen en ze het volgende:

“Dit is een belangrijke mijlpaal voor ons en het meest recente bewijs van onze toewijding om alle regels na te leven.”

Voordelig en veilig jouw crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel aan nieuwe gebruikers de mogelijkheid om tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *