CoinShares deelt opvallende data over Ethereum (ETH)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

CoinShares publiceert regelmatig interessante data over crypto. Dit keer is Ethereum (ETH) aan de beurt. Het is een van de meest bekende cryptocurrencies ter wereld, maar qua uitstromen laat het echt te wensen over. Sterker nog: wat betreft kapitaalstromen is het een van de slechtst presterende assets van het jaar. Wat is er aan de hand?

Uitstroom van Ethereum op de cryptomarkt

Wie een blik werpt op de data van CoinShares kan maar één conclusie trekken: steenrijke investeerders doen hun Ethereum massaal van de hand. Afgelopen week nam de uitstroom van institutionele beleggingsproducten die gerelateerd zijn aan deze cryptomunt sterk toe. De afgelopen twee weken stroomde er 119 miljoen dollar aan Ethereum van de markt. Een aanzienlijk verschil met andere cryptomunten, zoals Bitcoin en Solana. Die kregen afgelopen week juist te maken met veel instroom, respectievelijk 18 miljoen dollar en 1,6 miljoen dollar.

Financiële asset presteert slecht

CoinShares doet er nog en schepje bovenop door Ethereum ‘de slechtst presterende asset in jaren’ te noemen als het om kapitaalstromen gaat. Dit heeft overigens alleen betrekking op de cryptomarkt en niet op de gehele financiële markt. ETH is zeker niet de slechtst presterende aandeel op onze planeet.

Waarom is de uitstroom van Ethereum zo groot?

De vraag is natuurlijk wel: ‘waarom is de uitstroom bij Ethereum zo groot?’. Mogelijk heeft dit te maken met de komende Ethereum ETF’s. Er is sprake van een zogeheten ‘discount’ op de zogeheten ‘Grayscale Ethereum Trust.’ Die heeft een daling doorgemaakt van 1,29 procent. En deze daling is het gevolg van de komende ETF.

Investeerders verkopen hun crypto

Dat de uitstroom zo groot is, komt deels door het gedrag van investeerders. Het percentage van 1.29 procent zorgt er voor dat de aandelen van het fonds net zoveel waard zijn als Ethereum. Daar is langere tijd geen sprake van geweest. Het gevolg is dat met name rijke investeerders het besluit nemen om hun ETH van de hand te doen.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)