Ethereum ETF’s lanceren mogelijk in de zomer

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Onlangs gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) groen licht voor Ethereum (ETH) spot Exchange Traded Funds (ETF’s). Een moment waar crypto investeerders lang naar uitkeken. De daadwerkelijke komst van Ethereum ETF’s op de beurs laat echter op zich wachten. Volgens de voorzitter van de SEC zal dit komende zomer plaatsvinden.

Wanneer doen Ethereum ETF’s hun intrede op de markt?

Gary Gensler is als voorzitter van de SEC een van de bekendste gezicht uit de financiële wereld. Hij verwacht dat Ethereum ETF’s ergens ‘deze zomer’ hun intrede doen op de markt. Goed nieuws voor de in totaal 8 bedrijven die van plan zijn om ETF’s te lanceren. Het betekent dat beleggers op de Amerikaanse markt eindelijk kunnen gaan handelen in de fondsen.

Waarom duurt het allemaal zo lang?

Dat de ETF’s zo lang op zich laten wachten heeft een reden. De SEC heeft namelijk alleen toestemming gegeven voor de zogeheten ‘19b-4 aanvragen’. Die bevestigen echter alleen aan dat de lancering plaatsvinden.

Maar voor de daadwerkelijke trede zijn er herziene S-1 aanvragen nodig. En daar is feedback van de SEC voor nodig. Ook dat laat op zich wachten, tot frustratie van Fidelity, BlackRock en vele andere bedrijven en beleggers.

Voorzitter SEC geeft uitleg

Gary Gensler gaf tijdens een hoorzitting bij de Amerikaanse Senaat iets meer duidelijkheid. De ETF fondsen komen ergens in de zomer op de beurs, zo liet hij de Commissie voor Begrotingszaken weten. Op dit moment is het registratieproces nog gaande, vertelde hij verder. Dit proces loopt tot nu toe niet tegen problemen aan.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: