CoinGecko: dit is hét moment om jouw airdrop tokens te verkopen

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Crypto zit in een positieve flow en airdrops drijven daar graag op mee. Veel beleggers maken flinke winst door het ontvangen van gratis coins in hun wallet. Het bekende bedrijf CoinGecko heeft uitgezocht wanneer je het beste jouw ontvangen crypto kunt verkopen…

Wanneer bereiken airdrop tokens hun all-time high?

CoinGecko verdiepte zich in een lijst van populaire airdrops sinds 2020. Het blijkt dat de 50 grootste uit het rijtje binnen twee weken hun all-time high bereikten. Wie binnen deze periode zijn tokens verkocht maakte als het goed is dus flinke winst.

Wat zijn airdrops?

Beleggers die bijvoorbeeld promotiewerk uitvangen en/of bijdragen aan het blockchain netwerk ontvangen voor hun werkzaamheden gratis tokens. We noemen dit airdrops.

Snel verkopen betaalt zich uit

Volgens CoinGecko is het niet handig om airdrops langer dan twee weken vast te houden. De kans is namelijk best groot dat de all-time high dan is bereikt. Vervolgens daalt de token in waarde en lijd je als belegger verlies. En dat doet ongetwijfeld pijn!

Interesse in airdrops neemt toe

Na de bull run van 2017 nam de belangstelling voor airdrops af. Er volgde een periode van dalende koersen en rode cijfers. Rond 2020 kwam de ommekeer als het om airdrops gaat. Sinds die periode, die nog vers in ons geheugen ligt, is de aandacht om gratis tokens te ontvangen behoorlijk toegenomen.

Bekende crypto airdrops bereiken all-time high

Laten we eens dieper ingaan op de cijfers. De afgelopen 4 jaar bereikte ongeveer 46 procent van de 50 grootste crypto token airdrops een all-time high binnen 14 dagen na de lancering. Bekende namen zijn onder andere Blur en Ethereum Name Service.

Ook de Jupiter (JUP) airdrop van begin dit jaar werd een groot succes. Volgens Cointelegraph verdiende een crypto investeerder maar liefst 1 miljoen dollar met deze op Solana gebaseerde token. En hij of zij is nog maar 17 jaar oud!

Snelle en minder snelle airdrops

Bijzonder genoeg is er slechts een airdrop geweest die er langer over deed om een all-time high te bereiken. Optimism (OP) deed het rustig aan en bereikte zijn piekprijs binnen 1 jaar en 7 maanden.

Een stuk trager dan Wen (WEN), die er slechts 3 dagen over deed. En investeerders die Sweat (SWEAT) tokens ontvangen konden na slechts 2 dagen al flink cashen. Dat is nog eens geluk hebben!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: