Strategische samenwerking Cardano en Polkadot grote stap voor cryptomarkt

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Groot nieuws uit planeet crypto: Cardano en Polkadot gaan met elkaar samenwerken. Het ‘partner chain project’ van Cardano zal worden geïntegreerd met ‘Substrate’ van Polkadot. Een stap die ongetwijfeld veel impact zal hebben op het Web3 ecosysteem.

Waarom is deze samenwerking zo bijzonder?

Zowel het platform van Cardano als Polkadot focust zich op blockchainoperabiliteit en het verbeteren van de schaalbaarheid van crypto. Deze bijzondere samenwerking zal beide technologieën een geheel nieuw gezicht geven.

Neem alleen al het ‘Substrate’ framework. Dit is de onderliggende technologie van Polkadot waarmee gebruikers unieke blockchains kunnen bouwen. Door samen te werken met Cardano worden de mogelijkheden van deze technologie uitgebreid.

Wat is de rol van Input Output Global (IOG)?

De drijvende kracht achter Cardano is het technologie bedrijf Input Output Global (IOG). Het is erg onder de indruk van Substrate en noemt het zelfs een ‘open-source modulair framework die zich duidelijk bewezen heeft’. Het bedrijf wil de mogelijkheden van Substrate verder uitbreiden. Het past binnen de toekomstgerichte strategie van IOG.

Reactie van Charles Hoskinson

De oprichter van IOG en de huidige CEO is Charles Hoskinson. Hij vertelde al eerder over de integratie van blockchain ketens binnen het ecosysteem van Cardano.

Tijdens de Cardano Summit eerder dit jaar sprak hij over de vele nieuwe mogelijkheden die ontwikkelaars en validators hebben door partnerschappen. De innovatieve technologie van het Cardano platform komt goed van pas bij het creëren van ijzersterke partnerketens.

Blik op de toekomst

Door blockchains met elkaar te combineren neemt de veiligheid, betrouwbaarheid en de liquiditeit van ketens toe. Het zijn grote voordelen zonder dat de ketens aan een specifiek netwerk verbonden zijn. Er is meer vrijheid en ruimte voor innovatie. Kortom: een toekomstgerichte visie, waar Cardano en Polkadot deel van uitmaken.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin, Cardano, Polkadot en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency aanbieder ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *