Cardano (ADA) netwerk maakt indrukwekkende groei door

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het netwerk van Cardano (ADA) ontwikkelt zich in een razendsnel tempo. Volgens een bericht op ‘X’ van het bedrijf Adaverse worden er elke dag meer dan 5000 nieuwe ADA wallet adressen gecreëerd.

Aantal Cardano (ADA) gebruikers groeit elke dag

Adaverse is een bedrijf dat zich onder andere bezighoudt met de verspreiding van Cardano in Afrika en Azië. Dit is een blockchain platform waarop software ontwikkelaars zogeheten smart contracts op kunnen draaien.

De token heet ADA en die heeft inmiddels een plekje in de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld. Het netwerk heeft de afgelopen periode sterk aan populariteit gewonnen en telt maar liefst 5500 nieuwe gebruikers per dag.

Waarom groeit het netwerk zo hard?

De groei van het netwerk is een gevolg van technologische ontwikkelingen. Ook de toenemende adoptie van Bitcoin (BTC) en andere crypto door de financiële sector speelt een rol. Wanneer de groei zich doorzet komen er maandelijks zo’n 165.000 nieuwe wallets bij. Even rekenen wijst uit op maar liefst 2 miljoen nieuwe gebruikers van Cardano per jaar!

Nieuwe functies en mogelijke koersstijging

Meer gebruikers betekent ook dat het Cardano netwerk vaker wordt gebruikt. Daardoor is er meer vraag naar ADA en dat veroorzaakt mogelijk een koersstijging. Het team achter het netwerk gaat ondertussen verder met het implementeren van nieuwe functies, zoals de grote update Plutus V3. Die werd onlangs aangekondigd door Cardano-prichter Charles Hoskinson.

Nog steeds een ‘kleintje’ in vergelijking met Ethereum

Zal Cardano ooit zo groot worden als ‘grote broer’ Ethereum? (ETH). Dat weten we niet, maar voorlopig telt het netwerk veel minder wallet adressen. Ter vergelijking: Ethereum heeft 259 miljoen adressen op zijn blockchain, tegenover 5 miljoen van Cardano.

Dit betekent dat Ethereum nog 50 keer zo groot is. Er is dus nog een lange weg te gaan, maar investeerders zien de toekomst van Cardano in elk geval met vertrouwen tegemoet.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: