Bitcoin whale bearish over BTC-koers

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Veel crypto beleggers kijken momenteel met een grote glimlach naar de Bitcoin koers, maar niet iedereen. Een whale die ruim acht maanden lang een ‘dutje’ heeft gedaan is blijkbaar met het verkeerde been uit bed gestapt. Hij of zij besloot om een groot aantal Bitcoin ter waarde van 75 miljoen dollar naar Binance te sturen. Een bearish signaal, aangezien dit vaak een verkoop betekent.

Nog steeds genoeg Bitcoin in bezit

Het kan natuurlijk ook zijn dat de BTC belegger de huidige waarde meer dan genoeg vindt en graag een deel van zijn of haar winst wil verzilveren. Bovendien heeft deze crypto miljonair na de eventuele verkoop nog meer dan genoeg Bitcoin in bezit. Er zit dan nog steeds 597 miljoen dollar in de wallet, dus er valt niets te klagen.

Bitcoin whale ontwaakt

Het opmerkelijke gedrag van de slaperige whale viel een analist van Looknonchain meteen op. Hij zag dat de crypto belegger na 8 maanden stilte 2000 Bitcoin naar een nieuwe wallet verstuurde. Vervolgens gingen er vanuit dit adres 1100 Bitcoins naar Binance.

De totale waarde komt daarmee op 74,34 miljoen dollar. De whale heeft wel besloten om nog 8900 Bitcoin te bewaren. Overigens is dit niet de enige BTC whale die op een opvallend moment (vlak voor de halving) ontwaakt:

Grayscale verkoopt voor miljarden aan BTC

Overigens is de whale niet de enige die een deel van de munten in de verkoop doet. Onlangs besloot Grayscale om voor miljarden dollars te verkopen. Toch zit er nog steeds voor 236.859 Bitcoin in kas, ter waarde van 21,9 miljard dollar.

Iets minder dan BlackRock, die de trotse eigenaar is van 259.381 Bitcoin. De totale waarde? 17,38 miljard dollar. Je kunt je goed voorstellen dat deze financiële instanties veel invloed uitoefenen op de cryptomarkt.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *