Binance opnieuw in opspraak door datalek

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De nieuwe CEO van Binance streeft naar ‘stabiliteit en continuïteit’, maar of dat al echt wil vlotten? De populaire exchange is opnieuw in opspraak nu er gevoelige data is gelekt.

Zowel interne wachtwoorden stonden plotseling op het online softwareontwikkeling platform GitHub. Ook belangrijke informatie over de beveiligingsmaatregelen van Binance lag op straat.

Wie deelde belangrijke informatie van deze exchange?

Een account genaamd ‘Termf’ deelde belangrijke interne codes die mogelijk een financieel risico vormen voor Binance en zijn gebruikers. Zo kon men lezen op welke manieren Binance de beveiliging van het platform organiseert, bijvoorbeeld via multi-factor authentication (MFA) en wachtwoorden.

Gegevens inmiddels verwijderd

Om het allemaal nog erger te maken werden ook wachtwoorden voor verschillende systemen voor de Binance website gelekt. Inmiddels is de informatie niet meer terug te vinden op GitHub.

Het platform verwijderde het materiaal na een verzoek van de exchange, die melding maakte van ‘auteursrechtinbreuk’. De schade is al geleden, want waarschijnlijk stond de data al sinds 5 januari online. Waarom het lek niet eerder werd gemeld is onduidelijk.

Moeten Binance klanten zich zorgen maken?

Binance klanten hoeven zich gelukkig geen zorgen te maken over hun account. De informatie is niet gebruikt voor hacks. Bovendien komt de gelekte data niet overeen met de systemen die de exchange op dit moment gebruikt. Daardoor zijn alle bezittingen en privé gegevens van gebruikers veilig.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *