Bijzondere nieuwe stablecoin Tron (TRX) op komst

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een stablecoin zonder transactiekosten? Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, en toch gaat het mogelijk op korte termijn gebeuren. Op dit moment is het netwerk van Tron (TRX) bezig met het ontwikkelen van zo’n stablecoin. Oprichter Justin Sun meldt dat de nieuwe munt in het laatste kwartaal van 2024 op de markt komt.

Einde aan hoge transactiekosten blockchain?

Justin Sun deelde de plannen van Tron op X en dat zorgde meteen voor enthousiaste reacties. Voor veel mensen vormen de hoge transactiekosten van blockchain netwerken een drempel om in crypto te stappen. Sommige dagelijkse transacties en kleine betalingen brengen vrij hoge kosten met zich mee. En dat is uiteraard niet goed voor de adoptie van digitale valuta.

Vergroten adoptie crypto

Tron introduceert deze stablecoin natuurlijk niet zonder reden. Het bedrijf hoopt de adoptie van crypto op die manier te vergroten. Omdat er geen transactiekosten zijn, gebruiken mensen de stablecoin sneller om bijvoorbeeld te betalen voor de lunch of om boodschappen te doen. bijvoorbeeld boodschappen te doen

Zeer veel USDT

Het plan om een stablecoin zonder transactiekosten is niet nieuw. Er zijn meer crypto experts die er over hebben nagedacht of het hebben voorgesteld. Het plan van Tron is echter zeer groot van omvang en dat is wel nieuw. Het netwerk van Tron beschikt over een indrukwekkende 50 miljard dollar aan USDT. Dat is ongeveer de helft van de in totaal 112 miljard dollar aan USDT dat het netwerk in handen heeft. Genoeg reden voor een experiment met een stablecoin waar geen transactiekosten aan verbonden zijn.

Stablecoins dekken kosten

De bedoeling is dat een gebruiker bij deze stablecoin geen gas tokens hoeft te betalen voor een transactie. In plaats daarvan dekken de stablecoins alle kosten, zo laat Sun weten op X. Deze speciale stablecoin zal ook een plekje krijgen op het Ethereum netwerk, maar dat duurt nog even, stelt de oprichter van Tron.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>