Beschouwt de wereldbank XRP als ‘stablecoin’?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Is dan eindelijk het moment aangebroken dat Ripple en XRP volledig geaccepteerd worden door de financiële sector? Wel volgens Sean McBride, voormalig directeur van Ripple. Op ‘X’ schreef hij dat de Wereldbank XRP mogelijk erkent als stablecoin.

Acceptatie door de Wereldbank?

Ripple blijft de gemoederen bezighouden. Zo worden er op exchanges af en toe grote hoeveelheden van de cryptomunt verstuurd en heeft ook de CEO van Cardano er wat over te zeggen.

En nu is er het bericht van McBride, die veel aandacht trekt. Erkenning door de Wereldbank zou echt een mijlpaal betekenen voor Ripple en XRP. Op X plaatste de ex-directeur het volgende bericht:

Wat zou erkenning betekenen voor XRP en crypto?

Er gaan geruchten dat Ripple mogelijk een eigen stablecoin lanceert. McBride geeft er een andere draai aan en beweert dat de Wereldbank XRP erkent als een stablecoin. Is dit werkelijk het geval, dan krijgt de cryptomunt een hele andere status in op de cryptomarkt en in de financiële wereld.

Sterker nog, het zou een brug kunnen vormen tussen crypto en CBDC’s. XRP zou er dan precies tussenin staan. En dat niet alleen, mogelijk vergroot acceptatie door de Wereldbank ook het vertrouwen in crypto, stablecoins en XRP zelf.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: