Belangrijke update voor Ethereum netwerk op komst

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De cryptomarkt kijkt reikhalzend uit naar een nieuwe update van het Ethereum netwerk. Gisteren werd de zogeheten ‘Dencun’ update op het laatste testnetwerk geactiveerd. De volgende stap is de definitieve lancering op het mainnet. Wanneer dat precies plaatsvindt is nog even afwachten.

Wanneer vond de activatie van Dencun plaats?

De activatie van Dencun vond plaats om 12:34 uur Nederlandse tijd. Ethereum gebruikte hiervoor het Holesky testnet, die de update met succes wist te voltooien. Deze belangrijke stap volgt na eerdere simulaties op testnetwerken, respectievelijk Sepolia en Goerli.

Wat doet een testomgeving?

Overigens bestaat Holesky zelf ook nog niet lang. De testomgeving voor updates van Ethereum bestaat pas sinds september 2023. Een groot verschil met het mainnet van Ethereum is dat het meer validators bevat.

Holesky is in staat om een hoofdblockchain na te doen. Dit geeft ontwikkelaars de kans om af te reken met eventuele problemen, ook wel bugs genoemd. Pas als eventuele issues zijn opgelost is het tijd voor het mainnet.

Waarom is Dencun belangrijk voor het Ethereum netwerk?

De lancering van Dencun vond natuurlijk niet zomaar plaats. Het is ontworpen om de schaalbaarheid van Ethereum te verbeteren. Een belangrijke rol daarbij is weggelegd voor ‘proto-danksharding’, in het Engels ‘Ethereum Improvement Proposal (EIP) 4844’ genoemd.

Misschien klinken deze begrippen je nogal vaag in de oren. Het komt er op neer dat een netwerk in staat is om meer crypto transacties te verwerken.

Wanneer is de lancering van Dencun op het mainnet?

Op dit moment is er nog geen officiële datum voor de komst van Dencun op het mainnet. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit bepaald tijdens de Ethereum Sll Core Developers Execution (ACDE) call. De kans is groot dat Dencun eind maart operationeel is. Tim Beiko, werkzaam voor de Ethereum Foundation, schreef er het volgende over op Reddit:

“Over the next week, we’ll dig into both of these issues, see blobs expire on Goerli, and have Holesky fork. Assuming everything looks by then, we’ll pick a mainnet fork time on next week’s ACDC. By then, we’ll also try and gather testing feedback from L2s”

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *