Wat is Burning?

Het proces van het “burnen” van crypto, vaak aangeduid als een “coin burn” of “token burn,” is een veelvoorkomende praktijk binnen de cryptocurrency-wereld. Maar wat is burning crypto? Wij leggen het je graag hieronder uit:

Burning Crypto:

 1. Wat is het? Met Coin burning wordt bedoeld het permanent uit de circulatie halen van een bepaalde hoeveelheid cryptocurrency-tokens of -munten. Dit wordt meestal gedaan door ze naar een wallet te sturen waarvan de privésleutel onherstelbaar is verloren of door ze naar een speciaal gecreëerd adres te sturen waar niemand toegang toe heeft.
 2. Waarom gebeurt het? Er zijn verschillende redenen voor het burnen van crypto:
  • Verlagen van het aanbod: Een van de belangrijkste redenen om crypto te burnen is het verminderen van het totale aanbod. Dit kan schaarste creëren en theoretisch de waarde van de resterende tokens verhogen.
  • Verwijderen van overtollige tokens: Als een project te veel tokens heeft gecreëerd en deze tokens niet langer nodig zijn, kan het burnen ervan helpen om een evenwichtiger aanbod te bereiken.
  • Wegwerken van ongebruikte tokens: Als er tokens zijn die niet zijn verkocht tijdens een ICO (Initial Coin Offering) of tokens die ongebruikt zijn, kunnen ze worden verbrand om mogelijke negatieve invloeden op de markt te voorkomen.
 3. Impact op de prijs: Het verbranden van tokens kan tijdelijk de prijs van de overgebleven tokens verhogen vanwege het verminderde aanbod. Dit kan echter variëren en is afhankelijk van andere factoren in de markt.
 4. Transparantie: Veel blockchain-projecten voeren coin burns uit als een transparante operatie die kan worden geverifieerd op de blockchain. De details van de burn, inclusief het verbrande bedrag en het bijbehorende adres, zijn vaak openbaar beschikbaar.
 5. Gevolgen voor investeerders: Voor houders van de verbrande tokens betekent dit meestal dat hun bezit in waarde daalt omdat het totale aanbod is verminderd.

Het burnen van crypto is een strategie die door veel projecten wordt gebruikt om verschillende doelen te bereiken, zoals het creëren van schaarste, het aanpassen van het aanbod aan de vraag, of het verwijderen van ongewenste tokens.

Het is belangrijk om als investeerder op de hoogte te zijn van dergelijke gebeurtenissen, aangezien ze invloed kunnen hebben op de waarde van jouw holdings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *