Amerikaans bedrijf gebruikt methaan voor Bitcoin (BTC) mining

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wist je dat er tegenwoordig verschillende mining projecten zijn die energie opwekken met methaan afkomstig van vuilnisbelten? Deze manier van werken wekte de interesse van het Amerikaanse bedrijf Marathon Digital. Deze zeer grote bitcoin miner uit Utah wekt energie op voor het minen van BTC door het affakkelen van methaan.

Met welke partij werkt Marathon Digital samen?

Marathon Digital weet dat er veel kritiek is op de duurzaamheid van Bitcoin. Is het minen van de cryptomunt wel energievriendelijk? Critici vinden van niet, maar wellicht brengt deze methode daar verandering in. Het bedrijf uit de VS staat er niet alleen voor.

Samen met Nodal Power voert het momenteel een pilot uit. Deze samenwerkingspartner is niet bepaald onervaren als het om het opwekken van energie gaat. Nodal Power staat bekend om de kennis en expertise rondom hernieuwbare energiebronnen. Of de operatie opgeschaald zal worden is nog niet zeker. Dit hangt af van het succes van de pilot.

Hoe werkt deze hernieuwbare energie?

De pilot van Marathon moet duidelijk maken of methaan van vuilnisbelten in energie omgezet kan worden. En dat is nog maar de eerste stap, want of het gebruikt kan worden voor Bitcoin mining is de volgende vraag.

Marathon is niet het eerste bedrijf dat aan de slag gaat met hernieuwbare energie. Ook Crusoe Energy en Vespene Energy verdiepten zich in energiebronnen voor Bitcoin mining.

Er is nog een lange weg te gaan, maar de eerste stappen zijn gezet. Overigens is niet iedereen laaiend enthousiast over de manier waarop Bitcoins worden gecreëerd. Zo verwacht JPMorgan een leegloop van miners na de komende Bitcoin halving.

Welke voordelen biedt methaan voor Bitcoin mining?

Methaan is een zeer vervuilend broeikasgas. Veel meer dan koolstofdioxide. Dat maakt het des te interessanter dat Marathon (en diverse andere bedrijven) er nu mee aan de slag gaat.

Door BTC te minen met dit broeikasgas komen er veel minder schadelijke stoffen vrij. Simpel gezegd veranderd het schadelijke gas in een schone en hernieuwbare energie. Dat is Co2 neutraal en heel duurzaam. Past perfect heel goed bij deze tijd!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *