Welk effect heeft de Fed-meeting van 1 november op de cryptomarkt?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Op 1 november staat er een vergadering van de Federal Reserve (Fed) op de agenda. Een moment waar veel (crypto) beleggers reikhalzend naar uit kijken. Er volgt namelijk een besluit over het wel of niet verhogen van de rente. Dit heeft direct invloed op de aandelenkoersen en de waarde van cryptocurrencies.

Renteverhogingen

De afgelopen twee jaar vonden er diverse renteverhogingen plaats. Het onderzoeksbedrijf FedWatch verdiepte zich in de mogelijke uitkomst van de Fed-vergadering. De kans is groot dat het rentebesluit niet veranderd.

De voorspelling van FedWatch is over het algemeen betrouwbaar, al blijft de wereldeconomie onvoorspelbaar. Wat ook vertrouwen schept is dat de Fed wat betreft rentebeslissingen meestal geen verrassende dingen doet.

Welke impact hebben de Fed renteverhogingen op crypto?

Crypto beleggers vinden de vergaderingen van de Fed meestal zeer spannend. De afgelopen jaren zorgden de snelle renteverhogingen voor een stijging van de dollarindex. Tegelijkertijd bereikten risicovolle beleggingen een dieptepunt.

Zo daalde de Bitcoin (BTC) prijs omdat het door de beslissing van de Fed erg moeilijk werd om vast te houden aan de 2 procent inflatiedoelstelling. Ook komt er bij een renteverhoging minder nieuw geld op de markt. Daardoor hebben mensen minder geld om te investeren.

Verschillende scenario’s

Mogelijk komt er tijdens deze vergadering geen renteverhoging. Is dat daadwerkelijk het geval, dan verwacht men dat de Fed halverwege volgend jaar met renteverlagingen zal beginnen. Wellicht zorgt dit voor een positief effect op de aandelen- en cryptomarkt.

Het omgekeerde scenario is echter ook mogelijk. Als er opnieuw een renteverhoging plaatsvindt is er wederom minder geld beschikbaar om te investeren. Dit verhoogt de kans dat de cryptomarkt in de rode cijfers terecht komt aanzienlijk. We wachten rustig af wat komen gaat!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *