Waarde van aandelen Boeing vliegt omhoog

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De afgelopen jaren waren niet gemakkelijk voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing. In 2019 werden alle vliegtuigen tijdelijk aan de grond gezet nadat twee Boeing 737 MAX vliegtuigen kort na elkaar neerstortten. De reputatie van het miljoenenbedrijf liep veel schade op en de waarde van de aandelen daalde behoorlijk. Inmiddels lijkt er sprake van een ommekeer. De koersen weten de weg naar boven te vinden.

Einde neerwaartse spiraal Boeing?

Komt er een einde aan de neerwaartse spiraal van Boeing? Daar lijkt het wel op. Vorig jaar was er sprake van stijgende koersen en keerde het boven haar 200-daags gemiddelde terug. Ook het feit het aandeel een hogere koersbodem heeft voltooid is een goed teken. The sky is the limit!

Natuurlijk zijn er regelmatig dipjes, zoals we de afgelopen maanden hebben gezien. Maar over het algemeen is er sprake van een positieve trend. Het is nog even afwachten of de stijgende trend daadwerkelijk wordt opgepakt.

Dit gebeurt alleen wanneer de neutrale fase vanaf begin 2023 opwaarts wordt doorbroken. De koers zal in dat geval boven de 221,33 dollar moeten uitkomen.

Verschillende ontwikkelingen op bedrijfsgebied dragen mogelijk bij aan de positieve trend. Zo plaatste luchtvaartmaatschappij Avalon kort geleden een bestelling van 40 737 vliegtuigen bij Boeing.

De vliegtuigfabrikant meldde het goede nieuws tijdens de Paris Air Show. Overigens is de samenwerking niet nieuw. Sterker nog, het Ierse bedrijf ontving in 2022 al het duizendste 737 MAX-toestel.

Boeing samenwerking met Latecoere

Er is meer nieuws te melden rondom Boeing. Zo werkt het sinds kort samen met Latecoere, die bedradingssystemen gaat leveren voor de 737 vliegtuigen. Na het nieuws stegen de aandelen meteen met 6 procent. Ook ontving het vorige maand een miljardenorder van Ryanair.

De Ierse prijsvechter bestelde 150 nieuwe toestellen, met mogelijk nog eens 150 extra in de toekomst. Deze opdracht doet de kassa rinkelen bij Boeing: 40 miljard dollar!

Boeing zit wat betreft de waarde van haar aandelen nog lang niet aan de top. Die stond in 2021 op 278,57 dollar. Maar om dat doel te bereiken moet de weerstand eerst worden doorbroken. De tijd zal het leren!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *