VanEck stopt met aanbieden Bitcoin Strategy ETF

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De bekende vermogensbeheerder VanEck heeft een opvallende beslissing genomen. Het zal zijn Bitcoin Strategy ETF binnenkort gaan sluiten. De liquidatie volgt na de veelbesproken goedkeuring van 11 spot Bitcoin ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze stap volgt na een uitgebreide evaluatie van de prestaties van het fonds, geeft VanEck zelf aan.

Tot wanneer is de Bitcoin Strategy ETF verhandelbaar?

De Bitcoin Strategy ETF is momenteel nog actief onder het symbool ‘XBTF’, maar dat zal niet lang meer duren. Het is verhandelbaar tot en met 30 januari. Iets minder dan een week later, op de 6 februari, zal het verdwijnen van de beurs.

Waarom nam VanEck deze beslissing?

VanEck keek naar diverse factoren om de prestaties van de ETF in kaart te brengen. Zowel de liquiditeit als het beheerd vermogen en het beleggersbelang werden uitgebreid onderzocht. Waarschijnlijk presteert de ETF op verschillende onderdelen ondermaats. Uiteindelijk was XBTF slechts twee jaar actief.

Blijft de vermogensbeheerder nog actief op de cryptomarkt?

De beslissing van VanEck betekent overigens niet dat de vermogensbeheerder de cryptomarkt verlaat. In tegendeel zelfs: het blijft een grote hoeveelheid BTC producten aanbieden.

Een daarvan is een ‘Bitcoin Exchange Traded Note’ (ETN). Dit geeft jou als belegger de mogelijkheid om te investeren in Bitcoin zonder dat je de cryptomunt meteen hoeft te kopen.

Populair financieel product

De ETN te verhandelen als ETF en een populair financieel product onder beleggers. Men kan immers zonder BTC te hoeven te kopen deelnemen aan de cryptomarkt.

Ook andere cryptovaluta als producten

Naast een Bitcoin ETN heeft VanEck inmiddels ook een andere cryptovaluta van dezelfde gading in het assortiment. Zo is er inmiddels een multi-crypto ETN op de markt waarmee je kunt beleggen in diverse bekende cryptomunten.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *