Trump spreekt opnieuw positief over crypto

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Je hoeft het nieuws maar te openen of hij verschijnt in beeld: Donald Trump. Niet alleen omdat de presidentskandidaat schuldig is bevonden in een geruchtmakende zaak, maar ook omdat hij veel uitspraken doet over crypto. Die zijn meestal positief. Zo verscheen er op Trump’s eigen social mediaplatform een nieuw bericht over de sector en hoe hij er tijdens een eventuele tweede termijn mee wil omgaan.

Bericht over crypto op eigen social media platform

Crypto en Trump gaan goed samen. Tenminste, dat wil de Republikeinse presidentskandidaat de Amerikaanse kiezer laten geloven. Trump heeft een eigen social media platform genaamd ‘Truth Social’. Daar schreef hij onlangs zeer enthousiast over crypto bedrijven.

Ook vindt ‘The Donald’ dat de Verenigde Staten de leiding moet nemen inde cryptowereld. Dat gaat niet lukken onder Biden, meent Trump. In tegendeel, hij zou de cryptosector ‘pijnlijk ten onder’ laten gaan.

’Rechten van crypto beleggers beschermd

Na het bericht op social media hield Trump een toespraak. Daarin beloofde hij dat de VS een toppositie zal innemen in de cryptowereld. Als president zal hij de ‘rechten van crypto beleggers’’ altijd beschermen, waarbij de nadruk ligt op zelfbeheer.

Al eerder werd bekend dat de Trump campagne crypto donaties accepteert. Ook heeft de presidentskandidaat eerder toespraken gehouden over digitale valuta:

Van mening veranderd

Bovenstaande uitspraken zijn best bijzonder als je bedenkt dat Trump in 2016 nog vrij kritisch tegenover crypto stond. In de afgelopen jaren is hij echter van mening veranderd, waar veel beleggers blij mee zijn. Niets is zo veranderlijk als de mens! En of hij president wordt en zijn crypto plannen waarmaakt is natuurlijk afwachten.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: