Transacties Mt. Gox zorgen voor rode cijfers BTC

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het faillissement van Mt. Gox mag dan lang geleden zijn, het doet cryptobeleggers nog steeds pijn. Na jarenlange stilte werden er onlangs 140.000 Bitcoins verplaatst. De onrust die dit veroorzaakte op de cryptomarkt zorgde voor rode cijfers. Wat is er precies aan de hand?

Ondergang van Mt. Gox zorgde voor schokgolf

De ondergang van Mt. Gox schokte in 2014 de financiele wereld. Een hack zorgde er voor dat de populaire exchange ten onder ging. Maar liefst 850.000 BTC ging verloren. Een deel van de cryptomunten, zo’n 142.000, kwam uiteindelijk weer boven water. Wel zijn ze nog steeds in handen van Mt. Gox en niet in het bezit van de rechtmatige eigenaars.

Schuldeisers krijgen hun BTC terug

Schuldeisers willen hun verloren BTC terug. Na een jarenlange zaak die zich maar bleef voortslepen kwam er in september 2023 eindelijk een deadline. In oktober 2024 krijgen alle schuldeisers eindelijk hun Bitcoins terug.

Terugbetalingsplan van Mt. Gox

Het terug betalingsplan vordert en inmiddels zijn 10 miljard aan BTC ‘ontwaakt’. Dat er nu veel meer transacties zijn heeft veel impact op de koers. BTC daalde enkele procenten omdat investeerders bang zijn dat er een verkoopgolf komt. Toch zijn er ook positieve ontwikkelingen, zoals het overschrijden van meer dan een miljard transacties.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: