Nieuwe indrukwekkende mijlpaal voor Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bitcoin (BTC) heeft in zijn relatief korte bestaan al veel records verbroken en diverse mijlpalen bereikt. Inmiddels is er weer een bijzondere stap gemaakt: het overschrijden van 1 miljard transacties! Het historische moment vond plaats op 5 mei, om precies te zijn in blok 842.241.

Hoeveel dagelijkse transacties vinden er plaats op het Bitcoin netwerk?

Het lijkt een eeuwigheid geleden sinds de allereerste transactie van Bitcoin plaatsvond. Dit belangrijke moment vond plaats in januari 2009, toen Satoshi Nakamoto het eerste BTC blok op de blockchain creëerde.

Nakamoto is nog steeds een mysterie, maar Bitcoin inmiddels een fenomeen. Sinds 2009 maakte de cryptomunt een exponentiële groei door. Dagelijks worden er zo’n 178.000 transacties uitgevoerd. Indrukwekkend!

Lightning Network niet meegenomen in berekening

Deze mijlpaal betreft overigens alleen de directe transacties op het netwerk van BTC. Transacties op het Lightning Network zijn bij de berekening niet meegenomen. Zou dat wel het geval zijn geweest, dan lag het aantal transacties dus nog veel hoger. Kijk maar eens naar de cijfers: in de zomer van 2023 verwerkte dit zogeheten ‘layer 2’ protocol een indrukwekkende 6.6 miljoen maandelijkse transacties.

Voormalige BitMEX CEO voorspelt verdere groei

Even rekenen wijst uit dat het layer 2 protocol van Bitcoin zo’n 220.000 transacties per dag verwerkt. Veel hoger dan het gemiddelde aantal transacties op het standaard BTC netwerk. Toch is er volgens Arthur Hayes zeker nog groei mogelijk voor de wereldberoemde cryptomunt.

Hij denkt dat BTC de komende maanden langzaam zal gaan stijgen. De marktdaling was volgens hem nodig om weer verder te kunnen. Volgens de voormalige CEO van BitMEX zal de koers van Bitcoin stijgen tot boven de 60.000 dollar, om vervolgens te stabiliseren. Dat is op dat moment inderdaad het geval.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *