Student uit België lost raadsel op met Bitcoin en DNA

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Crypto en innovatie gaan hand in hand. Dat blijkt maar weer, toen een student uit België een bijzonder raadsel met DNA en digitale valuta wist op te lossen. Het is inmiddels een tijdje geleden, maar het blijft een bijzonder verhaal. De destijds 27-jarige Sander Wuyts had een ‘eureka’ momentje dat hem voor meer dan 8000 euro aan Bitcoin (BTC) opleverde.

Ingewikkeld vraagstuk door Britse professor

Wuyts is een doctoraatstudent aan de Universiteit van Antwerpen en lost graag ingewikkelde raadsels op. Een uitdaging door een Britse professor greep hij dan ook met beide handen aan.

Professor Nick Goldman presenteerde zijn vraagstuk tijdens het World Economic Forum in 2015. Een stukje DNA moest worden gedoceerd. De bolleboos die dat lukte kreeg als beloning 1 Bitcoin cadeau. We weten allemaal dat de waarde van BTC sinds 2015 behoorlijk is gestegen. Op deze manier werd een wetenschappelijke uitdaging wel heel lucratief!

DNA ontcijferen

Goldman verstrekte voor deze bijzondere uitdaging een tube met DNA. Deelnemers moesten het vervolgens voor een bepaalde deadline ontcijferen. Wuyts ging aan de slag en besteedde een groot deel van zijn tijd aan onderzoeken en experimenteren. DNA ontcijferen is dan ook een zeer ingewikkeld proces met allerlei letters en cijfers.

Yes, de code gekraakt!

De student microbiologie gaf niet op totdat hij de code had gekraakt. Zijn kennis over DNA-sequencing en crypto moest hem helpen. Toch sloeg de twijfel soms toe. Maar geduld en doorzettingsvermogen loont en na veel pijn en moeite kreeg Wuyts het voor elkaar. De Bitcoin was van hem!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: