Prominente beleggers verkopen aandelen: wat gebeurt er met crypto?

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Multimiljonairs die hun aandelen verkopen: vaak is het geen goed teken. Wie een blik werpt op de huidige financiële markt ziet dit toch gebeuren. Zowel Mark Zuckerberg als Warren Buffet en Jeff Bezos hebben een deel van hun aandelen van de hand gedaan. Welk effect heeft dit op de beurs en wat is de impact op crypto?

Mark Zuckerberg verkoopt Meta-aandelen

Onlangs verkocht Mark Zuckerberg een deel van zijn Meta-aandelen voor het luttele bedrag van 428 miljoen dollar. Dit deed hij niet zomaar. Meta steeg vorig jaar namelijk met 194 procent.

De CEO van Facebook verkocht vervolgens 1,28 miljoen aandelen en verdiende daar een leuk bedrag van een half miljard dollar mee. De opvallende groei van Meta ontgaat beleggers niet:

Ook Bezos en Buffet doen aandelen van de hand

Blijkbaar vormde het gezicht van Facebook een grote inspiratie voor andere multimiljonairs. Jeff Bezos deed een deel van zijn Amazon aandelen van de hand en Warren Buffet verkocht Apple-aandelen.

Overigens heeft Zuckerberg niet al zijn aandelen in Meta verkocht. Hij heeft nog steeds 13 procent van het bedrijf in handen en dus nog steeds een groot belang.

Warren Buffet en Apple: een bijzondere geschiedenis

Warren Buffet is de oprichter van Berkshire Hathaway en boekte daar de afgelopen decennia zeer veel succes mee. Sterker nog: Buffet wordt beschouwd als een van de beste beleggers allertijden. Via Berkshire Hathaway investeerde de zakenman onder andere in Apple. Hij heeft nu ongeveer 1 procent van zijn aandelen in dat bedrijf verkocht.

Belangrijk deel van Buffet’s investeringsportefeuille

De beslissing van Buffet om een deel van zijn Apple-aandelen van de hand te doen is bijzonder. Het vormde namelijk een belangrijk deel van zijn investeringsportefeuille. Waarom hij de aandelen precies verkocht weten we niet, maar de investeerder reageert ongetwijfeld op de dynamiek van de financiële markt.

Jeff Bezos en verkoop Amazon-aandelen: mogelijke redenen

Tenslotte hebben we nog Jeff Bezos, de trotse bezitter van 8,5 miljard aan Amazon-aandelen. Tot voor kort dan, want hij heeft er een deel van verkocht. Mogelijk spelen er andere redenen dan een gebrek aan vertrouwen in het bedrijf. Door te verkopen hoeft Bezos misschien wel minder belasting te betalen.

Maar… moet je nu jouw crypto verkopen?

En dan nu de hamvraag: is het verstandig om jouw Bitcoins of andere crypto te verkopen vanwege de acties van de bovenstaande multimiljonairs? Dat is jouw keuze, maar waarschijnlijk zeggen hun acties niet veel over de toekomst van de technologiesector en cryptomarkt.

Mogelijk spelen er andere redenen, zoals het betalen van de inkomstenbelasting en het strategisch beheer van hun zeer waardevolle (crypto) wallets. Maak je dus niet direct zorgen!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: