Nieuwe cryptomunt op Bitvavo maakt explosieve groei door

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bitvavo heeft inmiddels een collectie van meer dan 175 verschillende cryptomunten en mag zich de grootste exchange van Nederland noemen. Sinds vandaag is er een nieuwe cryptocurrency toegevoegd die onlangs een enorme koersstijging heeft doorgemaakt: Sei (SEI).

De ontwikkelaars van dit project beweren dat ze de aller snelste blockchain op de markt hebben gebracht. Hoog tijd om eens in de wereld van Sei te duiken!

Wat is Sei (SEI)?

Het netwerk van Sei (SEI) is momenteel in staat om 20.000 transacties per seconde te verwerken. Daarbij is er sprake van een verwerkingstijd per transacties van slechts een halve seconde. Ja, je leest het goed. Daarmee raced het Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) absoluut voorbij. De enige blockchain die Sei een beetje kan bijhouden in Solana (SOL).

Wat maakt dit netwerk nog meer uniek?

Een ander interessant kenmerk van dit nieuwe project is dat het een zogeheten ‘proof of stake’ blockchain betreft. Dit houdt in dat staking nodes elke transactie die plaatsvindt valideren. Deze manier van opereren kost veel minder energie dan proof-of-work blockchains.

Bitcoin maakt nog gebruik van proof-of-work en daar is best veel kritiek op. Wil je jouw kennis van crypto begrippen uitbreiden? Neem dan vooral eens een kijkje in onze kennisbank.

Is de blockchain van deze cryptomunt wel veilig?

Dat Sei een zeer snelle transactieverwerking heeft staat als een paal boven water. Maar hoe zit het dan met de veiligheid? Wordt er niet het een en ander opgeofferd om zo snel mogelijk te werk te gaan? Het antwoord daarop is gelukkig ‘nee’. Sterker nog, de beveiling van het netwerk is enorm.

Koers gaat door het dak

Alle bovenstaande kenmerken spreken beleggers enorm aan. Sinds de cryptomunt een plekje heeft gevonden op Binance, Bybit en Bitvavo stijgt de koers door het dak. Volgens Coinmarketcap zelfs met 3000 procent! Natuurlijk volgt er na zo’n stijging altijd een correctie. Maar Sei is zeker een cryptomunt om goed in de gaten te houden.

Lijkt Sei (SEI) jou een geweldige cryptomunt? Profiteer dan nu van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *