Netwerkproblemen op Shiba Inu (SHIB) ecosysteem

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De afgelopen maanden was er geen ontkomen aan: Shibarium, het ecosysteem van Shiba Inu (SHIB). Vanwege problemen met de validators lag het platform enige tijd stil. Welke invloed had dit op de prijs van de populaire memecoin Shiba Inu?

Probleem met validators op Shiba Inu ecosysteem

Bepaalde diensten bleven vandaag enige tijd onbereikbaar door problemen op het ecosysteem. Zo was het niet mogelijk om Shibariumscan te gebruiken. Een ontwikkelaar die actief is binnen het SHIB ecosysteem maakte het nieuws bekend op ‘X’. Vervolgens lagen meerdere diensten er urenlang uit. Met de nodige technische ondersteuning werd het probleem met de validators uiteindelijk opgelost.

Oplossen problemen op netwerk kost tijd

Kaal Dhairya is een van de ontwikkelaars op het SHIB-netwerk en liet op X weten dat het oplossen van secundaire problemen veel tijd in beslag neemt. Geen goed nieuws voor beleggers, die al eerder te maken kregen met storingen op Shibarium. In de zomer van 2023 legde een groot probleem het ecosysteem zelfs twee weken stil. Uiteindelijk vond pas na weken een herlancering plaats.

Aantal gebruikers Shibarium groeit hard

Dat er soms problemen zijn op Shibarium houdt de groei van het aantal gebruikers van het netwerk niet tegen. Sterker nog, misschien is het wel een van de oorzaken. Inmiddels zijn er ruim 100.000 mensen actief op het netwerk.

Die mijlpaal werd bereikt op 13 april 2024. Binnen een dag verwelkomde het layer 2-protocol maar liefst 13.000 nieuwe gebruikers. Ondertussen blijven de ontwikkelingen rustig verder gaan:

Wat is de invloed op de SHIB-koers?

Tegenwoordig komen er dagelijks tientallen nieuwe adressen bij, en mogelijk loopt Shibarium daardoor soms vast. Overigens valt het aantal gebruikers in het niet bij dat van Ethereum: zo’n 100.000 per dag. De netwerkproblemen hebben vooralsnog geen invloed op de SHIB-koers.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: