Miljarden aan investeringen voor crypto startups in 2024

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Nieuwe cryptobedrijven beleven op dit moment gouden tijden, zo blijkt uit cijfers van het bedrijf Pitchbook. In het eerste kwartaal van dit jaar investeerden durfkapitalisten miljarden aan dollars in diverse crypto- en blockchain ondernemingen. Het precieze bedrag dat crypto startups ontvingen is 2.4 miljard dollar.

Veel meer investeringen voor crypto start ups

Het aantal investeringen nam dit jaar toe met 40.3 procent ten opzichte van de laatste maanden van 2023. Een indrukwekkende stijging die beleggers positief stemt over de rest van het jaar. Met name jonge bedrijven uit de crypto- en blockchaintechnologie markt ontvingen voor miljarden aan dollars.

Durfkapitalisten investeren

Komt er misschien zelfs een Bitcoin bullrun? Veel crypto startups beschikken in elk geval over voldoende geld om hun projecten te realiseren. Durfkapitalisten sloten de afgelopen maanden 518 deals voor flinke bedragen.

Succesvolle deals

Een van de meest succesvolle deals vond plaats tussen Salesforce Ventures en Together AI. Het laatstgenoemde bedrijf haalde in een vroege investeringsronde maar liefst 106 miljoen dollar op.

Toenemende institutionele adoptie

Dat durfkapitalisten zoveel investeren in Bitcoin is extra bijzonder omdat deze groep wereldwijd juist veel minder geld stopt in bedrijven. Sterker nog, in het laatste kwartaal van 2023 werd het laagste punt in 5 jaar tijd bereikt!

Toch durft deze groep investeerders het wel aan met cryptomunten. Dit komt onder andere door de toenemende institutionele adoptie. Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen hebben interesse in crypto en stappen in.

Waarom neemt de adoptie van crypto toe?

Een van de oorzaken voor de toenemende institutionele adoptie is de komst van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s). In januari 2024 gaf de SEC groen licht voor deze beursfondsen. Dit was een belangrijke stap voor de legitimiteit en adoptie van Bitcoin op de financiele markten.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: