Miljarden aan crypto tokens vrijgegeven in mei

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

De maand mei is bijna halverwege. Hoe staat de cryptomarkt ervoor? Wisselend. Mede door rente nieuws uit de VS daalde de BTC koers laatst onder de 60.000 dollar. Bereid je ook de komende weken voor op een wilde rit. In de maand mei komt er namelijk voor 4 miljard dollar aan crypto vrij. Op welk tokens moet je goed letten?

Welke tokens komen er in mei vrij?

Ontwikkelaars van een cryptomunt doen er alles aan om de koers niet in te laten storten na een listing. Een manier is het vastzetten van tokens. Pas na een bepaalde periode komen ze vrij en kunnen gebruikers ze eventueel verkopen.

Het is een vorm van bescherming die grote crypto crashes voorkomt. Het vastzetten van tokens is vaak voor een bepaalde periode. In de maand mei komen er meerdere cryptomunten vrij, waaronder:

  • Optimism (OP)
  • Aptos (APT)
  • Immutable (IMX)
  • Starknet (STRK)
  • Sui (SUI)
  • Pyth Network (PYTH)
  • Avalanche (AVAX)

Waarom wordt sommige tokens vastgezet?

Door het vastzetten van bovenstaande tokens is het voor vroege investeerders of teamleden niet mogelijk om hun hele bezit in één keer te verkopen.

Maar voor bovenstaande projecten is het nu dus tijd om de tokens te verdelen over ontwikkelaars en vroege investeerders. Voordeel is dat ze hun tokens weer in handen hebben, maar het nadeel is dat het aanbod aan tokens groeit. Er is minder schaarste en dat heeft mogelijk een negatieve impact op de koers.

Welke token unlock is het grootst?

Het vrijgeven van tokens noemen we in de cryptowereld ook wel ‘unlocken’. In dat opzicht voert Sui (SUI) het lijstje aan. Bereid je voor, want op 31 mei komen er tokens ter waarde van 1,15 miljard dollar vrij.

SUI wordt op de voet gevolgd door de 1,1 miljard ‘token unlock’ van Pyth Network. Zet de datum 20 mei alvast in je agenda. Deze waarde is net iets hoger dan de 1 miljard aan tokens van AEVO die op 15 mei worden vrijgegeven.

Hou social media en crypto nieuwsberichten scherp in de gaten

Heb je Abitrum in het bezit? Hou de koers dan scherp in de gaten, want de token unlock op 16 mei heeft een waarde van 95 miljoen. Veel hoger dan de nog steeds niet bepaald schamele 56 miljoen dollar van Immutable op 17 mei. Natuurlijk is dit niet het complete plaatje. Hou de social media van diverse cryptomunten scherp in de gaten en bezoek regelmatig onze website voor het laatste nieuws!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: