MetaMask verdwijnt (tijdelijk) uit de App Store

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Veel crypto beleggers gebruiken MetaMask om hun waardevolle munten in op te slaan. Deze wallet is normaliter beschikbaar via de App Store. Vanmiddag bleek het echter een paar uur niet beschikbaar. Er ontstond verwarring onder gebruikers. Want was er aan de hand?

Waarom verdween MetaMask tijdelijk uit de App Store?

De App Store is van Apple. Het bedrijf heeft een vrij streng servicebeleid ten opzichte van apps. Zo mogen apps geen processen uitvoeren die geen betrekking hebben op de hoofdfunctie van de app.

Dat is mogelijk ook de reden dat MetaMask tijdelijk niet te downloaden was. Het voerde waarschijnlijk processen uit die de prestaties van de app negatief beïnvloedde. Althans, volgens de richtlijnen van Apple. Inmiddels is de wallet weer te downloaden.

Problemen tussen MetaMask en Apple

MetaMask en Apple liggen wel vaker met elkaar overhoop. Zo overwoog het bedrijf achter de wallet om uit de App Store te stappen vanwege de hoge commissietarieven. Apple vraagt 30 procent commissie en dat vond Dan Finlay, co-oprichter van MetaMask, ‘monopolistisch’.

Het helpt ook niet dat Apple netwerkkosten beschouwde als in-app aankopen. Steeds meer bedrijven met crypto diensten en applicaties hebben dan ook kritiek op het bedrijf.

Streng beleid tegenover crypto apps leidt tot kritiek

Apple zelf is behoorlijk streng wanneer het gaat om crypto apps. Zo verwijde het de gedecentraliseerde social media app Damus. Het had namelijk een speciale functie waarmee je gebruikers Bitcoin (BTC) verdienden via hun posts.

Dit was volgens Apple niet volgens de richtlijnen wat betreft digitale transacties. Zowel Damus als Twitter-oprichter Jack Dorsey uitten hun ongenoegen over deze beslissing. Volgens de twee mannen vonden er peer-to-peer betalingen plaats en dat is niet tegen de regels. ontgrendelden de Bitcoin-tips geen digitale content.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *