Institutionele beleggers geïnteresseerd in Solana (SOL)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het is nog geen mei, maar Solana (SOL) is nu al een van de meest opvallende cryptomunten van het jaar. Eind december 2023 vond er een indrukwekkende koersstijging plaats. In maart 2024 werd een voorlopig hoogtepunt van 210 dollar bereikt.

Ondanks een terugval naar 143 dollar is het optimisme rondom Solana nog steeds groot. Zo blijken steeds meer institutionele beleggers interesse te hebben in de cryptomunt.

Hoeveel procent van de institutionele beleggers bezit Solana?

Na een piek op 210 dollar daalde Solana (SOL) naar 124 dollar. Na deze crash vond een stabilisering rond de 140 dollar plaats. Voor institutionele beleggers reden genoeg om in te stappen.

Dit blijkt uit een onderzoek van CoinShares, dat keek naar het gedrag van 64 institutionele investeerders. Samen hebben de beleggers een indrukwekkende hoeveelheid van 600 miljard dollar aan activa in bezit. Opvallend is dat 15 procent van deze groep in Solana heeft geïnvesteerd.

Groei Solana ten koste van Ethereum

De cijfers van CoinShares tonen een groeiende institutionele interesse in Solana. Anno 2024 is het een populair alternatief voor Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). De groeiende populariteit van Solana kost vooral Ethereum investeerders. Bitcoin blijft onverminderd populair onder dit type beleggers. Zo’n 25 procent van deze groep investeert in de oudste en meest bekende cryptomunt.

Niet alleen positief nieuws over Solana

Overigens is er niet alleen maar goed nieuws te melden over Solana. Door de toenemende interesse en activiteit op het netwerk ontstaan er regelmatig congestie problemen. Sterker nog, soms mislukt wel 75 procent van de transacties.

Voor een sterke toekomst met veel institutionele beleggers is een robuust en efficiënt netwerk noodzakelijk. Mogelijke problemen moeten dus snel worden opgespoord en opgelost. Een complexe uitdaging voor Solana!

Institutionele interesse in crypto neemt verder toe

CoinShares is al langere tijd bezig met een onderzoek naar het gedrag van institutionele beleggers. Zo blijkt het percentage dat investeert in digitale valuta het hoogst sinds 2021. Op dit moment heeft zo’n 3 procent van de beleggers uit de financiële wereld (vaak met een hoog vermogen) digitale activa in bezit.

De komst van Spot Bitcoin exchange traded-funds (ETF’s), die zijn goedgekeurd door de SEC, draagt daar zeker aan bij. Institutionele investeerders hebben nu veel sneller en gemakkelijker toegang tot BTC en andere crypto.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: