Hola! Bitvavo nu ook actief in Spanje

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Hola! De ambities van Bitvavo zijn grenzeloos. De populaire Nederlandse exchange liet vandaag weten dat het nu ook crypto producten en diensten aan mag bieden in Spanje. Het bedrijf heeft een officiële registratie bemachtigd en hoopt nu de Spaanse markt te veroveren.

Adoptie van crypto in Spanje groeit

Spanje staat niet negatief tegenover crypto. Gelukkig maar, want anders had Bitvavo er natuurlijk nooit voet aan de grond gekregen. Het vaak zonovergoten land houdt zich netjes aan de Markets in Crypto-Assets (MiCA) wetgeving van de Europese Unie.

Ook houdt het de groei van betalingen met crypto zeker niet tegen. Sterker nog, vanuit de Spaanse regering komen regelmatig initiatieven die de adoptie van blockchain moeten vergroten.

Spaanse regering stimuleert crypto adoptie

De adoptie van crypto en blockchain in Spanje is de afgelopen jaren behoorlijk gegroeid. De Spaanse regering speelt daarin zeker een rol, aangezien het zowel bedrijven als particulieren stimuleert om in digitale valuta te stappen.

Dit betekent overigens niet dat Spanje hét land is als om het crypto gaat. Momenteel staat het op de 22ste plek van de ‘Global Crypto Adoption Index 2023’, die jaarlijks wordt opgesteld door Chainanalysis. Wel zijn onze Spaanse verre buren wat betreft crypto verder dan Nederland, die het moet doen met plek 38.

De grenzeloze ambities van Bitvavo

Dat Bitvavo internationale ambities heeft wisten we al langer. Eind vorig jaar en begin 2024 verkreeg het twee officiële registraties, in respectievelijk Oostenrijk en Frankrijk. Nu is daar dus Spanje bijgekomen.

Een belangrijke stap aangezien de exchange heel Europa wil bereiken. Sterker nog: het is de ambitie van Bitvavo om het grootste crypto handelsplatform van het Europese continent te worden. “We kijken ernaar uit om onze diensten in Spanje aan te bieden”, aldus CEO Mark Nuvelsteijn.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: