Google geeft groen licht voor Bitcoin ETF advertenties

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Goed nieuws voor crypto beleggers en adverteerders: waarschijnlijk mogen er vanaf vandaag Bitcoin ETF advertenties op Google getoond worden. Een grote stap wat betreft de zichtbaarheid van deze fondsen. Bovendien is de kans best groot dat er op deze manier meer geld wordt geïnvesteerd op de cryptomarkt.

Waarom zijn advertenties via Google ads zo belangrijk?

Tot voor kort waren crypto advertenties op Google verboden, maar daar komt nu mogelijk een einde aan. Het is een grote beleidsverandering voor Google, de grootste zoekmachine ter wereld.

Maar liefst 92 procent van alle wereldwijde zoekopdrachten vinden er plaats. Je kunt je dus goed voorstellen dat aanbieders van Bitcoin ETF’s via advertenties op het platform veel meer klanten bereiken.

Nieuwe voorwaarden

Google past zijn voorwaarden aan omdat advertenties voor beleggers die willen handelen in digitale valuta en financiële producten die daar betrekking op hebben nu toegestaan aan. Waarschijnlijk richt het zoekplatform zich eerst voornamelijk op Amerikaanse adverteerders. Op die manier wil het miljoenenbedrijf Bitcoin ETF’s op de Amerikaanse markt een plekje geven

Reactie van Bitcoin experts

Meerdere crypto experts zijn laaiend enthousiast over het nieuwe beleid van Google Ads. Zo verdiepte de Bitcoin Therapist, erg populair op ‘X, zich in de impact van advertenties van Google op de cryptomarkt. En die is waarschijnlijk erg groot. Ga maar na: de zoekmachine verwerkt zo’n 100.000 zoekopdrachten per seconde.

Bitcoin ETF producten beter zichtbaar

Advertenties voor Bitcoin ETF producten zijn via de populaire zoekmachine veel zichtbaarder en weten ontzettend veel mensen te bereiken. Dankzij deze stap stroomt er niet alleen meer geld naar planeet crypto Het vergroot ook de aandacht voor digitale valuta en misschien zelfs de adoptie ervan. Goed nieuws dus!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *