Gaat Dogecoin naar de maan? Wel volgens dit bedrijf

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

To the moon’ is een bekende uitspraak die elke crypto investeerder kent. Maar het lijkt er nu op dat er letterlijk cryptomunten naar de maan gestuurd worden. Niet meteen morgen, maar de plannen zijn er wel. Zo wil een ruimtebedrijf binnenkort Dogecoin (DOGE) naar het heelal sturen. Wij zitten alvast klaar voor de lancering!

Welk bedrijf wil Dogecoin naar de maan sturen?

Het bedrijf achter Dogecoin laat weten dat het contact heeft met Astrobotics. Dit is een bedrijf dat zich focust op ruimte-robotica. Het is van plan om een fysieke Dogecoin naar de maan te sturen.

De cryptomunt krijgt een plekje in de DHL Moonbox. Dit is een tijdscapsule die goederen honderden jaren op de maan kan bewaren. Het reist mee met de United Launch Alliance Vulcan Centaur raket.

Meteen effect op de koers

Het bijzondere bericht had meteen effect op de koers van Dogecoin. In positieve zin, want de koers van de populaire memecoin steeg meteen met 8.7 procent. De lancering staat gepland op 23 december 2023 vanaf Space Launch Complex 41 op Cape Carnaveral in Florida.

Ook Bitcoin speelt een rol

Ook ‘grote broer’ Bitcoin heeft een belangrijke rol bij de lancering. Het toonaangevende Bitcoin Magazine wil namelijk een bijzondere plaat stoppen in de tijdcapsule. Het bevat een kopie val het allereerste blok van de BTC blockchain. Het vormde de basis voor het digitale ecosysteem die onze kijk op geld voorgoed heeft veranderd. Een stukje geschiedenis dus!

De ruimteplannen van BitMEX

Astrobotics is niet het enige bedrijf dat crypto letterlijk ‘to the moon’ wil sturen. Ook de exchange BitMEX heeft plannen. Die focust zich op Bitcoin, maar verwacht niet dat ze de cryptomunt ooit weer terug krijgen. Het is puur bestemd voor de maan. Misschien heeft het mannetje op de maan er nog iets aan!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *