El Salvador en Argentinië werken samen op cryptogebied

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

El Salvador haalde destijds alle krantenkoppen toen het als eerste land ter wereld Bitcoin (BTC) accepteerde als wettig betaalmiddel. Mogelijk volgt er nu een tweede land uit Zuid-Amerika: Argentinië. Beide landen willen dolgraag samenwerken om de adoptie van BTC te vergroten.

Waarom willen El Salvador en Argentinië gaan samenwerken?

De toezichthouders van Argentinië en El Salvador hebben inmiddels een vergadering gehouden. De landen willen op crypto gebied gaan samenwerken. Dat het tot een samenwerking komt is mede te danken aan de verkiezing van Javier Milei als president van Argentinië.

Hij staat zeer positief tegenover Bitcoin en regelde dat de Nationale Commissie voor Waarden (CNV) van het land het gesprek aanging met de Nationale Commissie voor Digitale Activa (CNAD) van El Salvador.

Expertise van El Salvador

Argentinie wil graag leren hoe El Salvador de adoptie van cryptocurrencies bevordert. Tijdens de belangrijke vergadering deelden ambtenaren uit El Salvador hun kennis over Bitcoin en welke plek het inneemt in de wereldeconomie.

Ook werd het BTC beleid van El Salvador onder de loep genomen, wat Argentijnse ambtenaren mogelijk interessante inzichten oplevert. Argentinië is overigens een van de landen waar de interesse in crypto het sterkst is toegenomen.

Cryptomarkt regulatie in Argentinië

Dat Argentinie onder leiding van president Milei wil samenwerken met El Salvador is geen verrassing. Sinds de verkiezing van de opvallende politicus wordt de lokale cryptomarkt op een andere manier gereguleerd. Zo moet elk crypto bedrijf uit het land zich eerst registreren voordat het crypto diensten en/of producten mag aanbieden.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: