Deze rapper verdiende flink wat centen met Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Klinken de titels ‘Candy Shop’ en ‘In da Club’ je bekend in de oren? De kans is groot van wel, want ooit scoorde rapper 50 Cent er wereldhits mee. Vanuit een van de armste wijken van New York wist Curtis Jackson, zoals de artiest echt heet, zich op te werken naar internationale roem. Wat veel van ons niet weten is dat 50 Cent ook heel succesvol is geweest met Bitcoin. Zijn investeringen in crypto legden hem zeker geen windeieren.

Succesvolle investering in Bitcoin (BTC)

50 Cent blijkt naast een succesvolle rapper ook een goede zakenman. Tenminste, als het om Bitcoin gaat. Al in 2014, de beginjaren van Bitcoin, besloot hij om zijn album ‘Animal Ambition’ te verkopen voor Bitcoins.

Door de munt te accepteren wist 50 Cent zo’n 700 Bitcoins binnen te halen. Dit blijkt uit bronnen van TMZ. Destijds had de BTC een waarde van 460.000 dollar. Een mooi bedrag, maar een schijntje in vergelijking met de waarde die het had tijdens de bullrun van 2017.

We zijn inmiddels een aantal jaren en diverse diepte- en hoogtepunten verder. Op dit moment hebben de BTC van de rapper een waarde van 24 miljoen dollar.

Een van de eerste artiesten met interesse in crypto

50 Cent is op crypto gebied een pionier. Hij was namelijk een van de eerste wereldberoemde artiesten die zijn muziek verkocht voor Bitcoin. Overigens is de crypto niet de enige investering waarmee de rapper flink wat duiten wist te verdienen.

Zo stopte hij vrij vroeg geld in Glaceau. Dit bedrijf werd enige tijd later door Coca Cola overgenomen voor maar liefst 4.1 miljard dollar. Naar schatting hield de rapper hier heel wat 50 cent muntjes aan over. Om precies te zijn: tussen de 60 en 100 miljoen dollar. Dat is nog eens een meevaller!

Toch een faillissement

We moeten er wel bij vertellen dat 50 Cent niet altijd succesvol is. Ondanks zijn succesvolle investeringen ging de rapper in 2015 failliet. En er is meer: enkele jaren later verklaarde de artiest onder ede dat hij niet lang Bitcoins in zijn bezit had. Sterker nog: hij ontkende een crypto miljonair te zijn. Alle cryptomunten die hij ontving werden door het bedrijf Central Nervous meteen omgezet in dollars, zo beweerde hij.

De herrijzenis van 50 Cent

50 Cent ging na het faillissement niet bij de pakken neerzitten. Hij betaalde in 2017 een schuldbedrag af van 22 miljoen dollar en rees vervolgens financieel op uit de dood. Ook speelt hij regelmatig in films- en televisieseries.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *