Crypto whale investeert miljoenen in altcoins

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Crypto whales zijn investeerders die een zeer grote hoeveelheid van een of meerdere digitale activa bezitten. Deze groep kan de cryptomarkt sterk beinvloeden, bijvoorbeeld op het gebied van aankopen en verkopen.

Onlangs gaf de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) goedkeuring voor spot ETH exchange-traded funds (ETF’s). Diverse whales kwamen na dit goede nieuws meteen in actie, waaronder een investeerder die miljoenen investeerde in altcoins.

Whale koopt grote hoeveelheden Ethereum (ETH)

Een crypto whale zag de goedkeuring van ETH spot ETF’s als het perfecte moment om tientallen altcoins te kopen. Dit blijkt uit gegevens van Lookonchain. De investeerder kocht Ethereum vlak voordat de goedkeuring van de SEC een feit werd. Goede timing?

Hoe dan ook kocht de whale grote hoeveelheden Ethereum toen het een waarde had van net boven de 3000 dollar. Zijn beslissing komt overigens niet geheel uit de lucht vallen, want steeds meer whales kopen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Dit blijkt uit cijfers van het on-chain analyse bedrijf CryptoQuant,.

Investering loont (tot nu toe)

Deze crypto whale besloot om flink te shoppen in cryptoland. Naast Ethereum kocht hij ook een grote schare altcoins, waaronder Uniswap (UNI), Ethereum Name Service (ENS), Aave (AAVE), Lido (LDO) en Fraxshare (FXS). De totale investering kwam neer op zo’n 24,7 miljoen dollar. Geen verkeerde beslissing, want inmiddels heeft de crypto whale al 1 miljoen dollar verdiend met zijn investeringen.

Whales dragen bij aan marktdynamiek

Deze anonieme investeerder is zeker niet de enige die flinke bedragen investeert in Ethereum altcoins. Neem maar eens een kijkje op Lookonchain. Feit is dat deze beleggers in grote mate bijdragen aan de marktdynamiek. Op het moment dat whales massaal een bepaalde cryptomunt verkopen, daalt vaak de waarde ervan. Grote aankopen brengen vaak het omgekeerde effect teweeg.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: