Crypto belegger uit Hengelo dupeert honderden mensen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Helaas vinden crypto scams plaats over de hele wereld, ook in Nederland. Zo zijn honderden particuliere beleggers de mist ingegaan door een niet zo fortuinlijke crypto belegger uit Hengelo. De verloren bedragen lopen uiteen: van 2500 euro tot tienduizenden euro’s. Het totale schadebedrag betreft miljoenen, terwijl de oplichter spoorloos is verdwenen.

Honderden gedupeerden

Honderden gedupeerden hebben zich gemeld bij het advocatenkantoor Damsté Advocaten en Notarissen. Waarschijnlijk loopt dit aantal de komende tijd verder op. Op de mailinglijst van de 23-jarige man uit Hengelo staan wel driehonderd namen. En al die mensen zijn allemaal hun geld kwijt. Mogelijk is er tussen de 4.5 en 10 miljoen euro kwijt, maar het precieze bedrag kan pas later worden vastgesteld.

Cryptobank van belegger mislukt

De jongeman is een student rechten die blijkbaar minder verstand heeft van beleggen dan hij deed voordoen. Hij runde een eigen cryptobank, maar dat project mislukte finaal.

De man wist een aanzienlijk deel van zijn sociale netwerk te overtuigen om een investering te doen, zoals familieleden, leden van zijn voetbalclub en mede-studenten. Ook veel wildvreemden tuinden erin.

’Uitbetaling niet meer mogelijk’

Gisteren stuurde de rechtenstudent een mail naar zo’n 300 klanten waarin stond dat het volledig belegde vermogen in rook was opgegaan. ‘Uitbetaling is niet meer mogelijk’ schreef een woordvoerder namens de belegger, die er mentaal kapot van zou zijn. Volgens de woordvoerder is de man uit Hengelo inmiddels in therapie. Dit blijkt uit vertrouwelijke documenten die in het bezit zijn van RTV Oost.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: