Crypto bedrijf CoinStats meldt hack duizenden wallets

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Heb je toevallig een crypto wallet bij CoinStats? Dan is het oppassen geblazen. Het bedrijf liet vandaag weten dat er een hack heeft plaatsgevonden van meer dan duizend crypto wallets. Alle gebruikersactiviteiten zijn tijdelijk gestaakt. Ondanks deze snelle maatregel moeten eigenaars van de getroffen wallets zo snel mogelijk hun digitale geld verplaatsen, om diefstal te voorkomen.

Meer dan 1000 wallets getroffen

CoinStats meldt dat 1.3 procent van alle wallets binnen het bedrijf is getroffen door een hack. Dat percentage lijkt niet zo hoog, maar toch gaat het om meer dan 1000 digitale portemonnees met waardevolle crypto. Verder schrijft het bedrijf op X dat het een Google document heeft gemaakt met alle crypto wallets die mogelijk gecompromitteerd zijn. Helaas melden zich op X al enkele slachtoffers:

Website tijdelijk offline

Volgens CoinStats is de aanval ‘binnen de perken gebleven’. Nadat het beveiligingsprobleem aan het licht kwam is gehele applicatie zo snel mogelijk uitgeschakeld. Ook staat de website offline. Het bedrijf heeft tijd nodig om het beveiligingsincident te onderzoeken en om passende maatregelen te nemen.

Oppassen geblazen

Ondanks de snelle maatregelen is het belangrijk dat CoinStats gebruikers actie ondernemen. “Als je wallet-adres op deze getroffen lijst staat, verplaats dan onmiddellijk al je crypto met behulp van jouw geëxporteerde private key”, zo laat het crypto bedrijf weten op X.

Het kan zijn dat de oplichters het adres van jouw wallet op de lijst hebben gezien. Mogelijk proberen ze daarna contact met je op te nemen. De cybercriminelen bieden bijvoorbeeld hun ‘hulp aan’. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: