Criminelen ontvoeren jongetje voor crypto losgeld

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Crypto brengt mensen van over de hele wereld vreugde (meestal dan), maar helaas heeft het ook een duistere kant. Zo vond er onlangs in de miljoenenstad Hong Kong een ontvoering plaats van een driejarig jongetje. De daders eisten vervolgens 660.000 Tether (USDT) als losgeld, omgerekend een paar miljoen in de lokale valuta.

Jongetje meegenomen uit winkelcentrum

De kidnap zaak vond plaats in de stad Tseung Kwan O. Een jongetje van drie liep ’s middags in het winkelcentrum TKO Plaza toen hij plotseling werd meegenomen. Zijn ouders ontvingen daarna een bericht van de daders, waarin stond dat ze 660.000 USDT moesten overmaken via een ‘over the counter’ platform. Ook werd hen gevraagd om Telegram te downloaden, om contact te leggen met de ontvoerders.

De daders

De ouders mochten van de daders niet de autoriteiten inschakelen, maar uiteindelijk deden ze dat wel. Die wisten de jongen uiteindelijk te bevrijden uit een huis in Tseung Kwan O. De vermoedelijke daders zijn twee vrouwen van 38 jaar oud. De jongen was ongedeerd, maar werd wel ter observatie naar het ziekenhuis gebracht.

Golf van (cyber)criminaliteit in Hong Kong

Hong Kong heeft momenteel te maken met een golf van criminaliteit. Zo nam de georganiseerde misdaad in 2024 met maar liefst 9.4 procent toe. Crypto speelt een belangrijke rol als het om cybercriminaliteit in Hong Kong gaat. Zo gebruiken criminelen bijvoorbeeld Bitcoin om hun sporen uit te wissen. Gelukkig weten autoriteiten steeds meer van blockchain technologie en alles wat er komt kijken bij crypto. Zodoende weten cyberexperts digitale criminelen toch op te sporen.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)