Copy trading erg populair onder jongeren

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

We weten allemaal dat de cryptomarkt zeer volatiel is. Misschien heb je het wel eens meegemaakt: de koers van een munt waarin je had geïnvesteerd steeg als raket, om vervolgens als een plumpudding weer in elkaar te duikelen.

Mogelijk is er een manier om jouw kans op crypto succes te vergroten: copy trading. Uit een onderzoek van crypto exchange Bitget blijkt dat veel jongeren kiezen voor deze manier van traden.

Bitget: jonge mensen kiezen het vaakst voor copy trading

Onlang verscheen een onderzoeksrapport van Bitget over het crypto trading gedrag van jongeren. De exchange keek daarbij ook naar haar eigen gebruikers. Het blijkt dat veel jonge mensen kiezen voor copy trading, wanneer ze bijvoorbeeld Bitcoin hebben gekocht.

Dit betekent dat ze het gedrag van andere en vaak succesvolle crypto traders kopiëren. Over meeliften op succes gesproken! Het blijkt dat 44 procent van de traders op Bitget onder de 25 jaar op deze manier actief is op de cryptomarkt. Deze groep valt onder ‘generation Z’ (geboren tussen 1995 en 2010).

Grote verschillen tussen leeftijdsgroepen

Generatie Z, opgegroeid met crypto, social media en smartphones, is wel bereid om wat risico te nemen. Copy trading betekent immers ook dat je afhankelijk bent van het gedrag van iemand anders. Iets oudere traders spreekt dat veel minder aan.

Van de 25 tot 35-jarigen is slechts 32 procent er over te spreken en bij 35 tot 55 jaar is het enthousiasme afgenomen tot 17 procent. Van de oudste groepen vindt slechts 7 procent het een goed idee.

Waar is copy trading wereldwijd het meest populair?

Bitget onderzocht ook op welke plek op aarde copy trading het meest populair is. De grote winnaar: Afrika met maar liefst 62 procent. Daarna volgen Centraal Azië met 53 procent en West Europa, die het met 40 procent moet doen.

Dat Afrika wint is bijzonder omdat een heel klein percentage van de traders op Bitget uit dit continent afkomstig is. Het merendeel van de gebruikers (31 procent) komt uit West-Europa.

Waarom neemt de interesse juist daar toe?

Is de interesse in copy trading vanuit Afrika een teken? Misschien wel, want volgens een CEO van een Afrikaanse continent hebben bitter weinig mensen daar vertrouwen in het bankensysteem.

Ook de inflatie is op het continent torenhoog. Zodoende zoeken mensen er steeds vaker hun heil in crypto en copy trading. Een interessante ontwikkeling!

Zelf ook eenvoudig aan de slag gaan met copy trading? Ontdek dan Bybit via deze link. Dit is een van de grootste crypto exchange ter wereld.

Liever eerst meer ontdekken over Bybit? Lees dan ook zeker onze Bybit review >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *