CoinGecko: helft investeerders positief over cryptomarkt

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

De cryptomarkt verkeert momenteel in zwaar weer. Toch bestaat er nog steeds veel optimisme onder investeerders. Tenminste, als we een onderzoek van CoinGecko moeten geloven. Het crypto data bedrijf ondervroeg 2500 respondenten naar hun mening over crypto: bullish of bearish? De helft ziet nog ruimte voor groei en een kwart van de ondervraagden is onzeker over de markt.

Coingecko: Bullish of bearish?

CoinGecko richtte zich voor het onderzoek op crypto investeerders. Ruim 94 procent van de ondervraagden heeft Bitcoin of een andere cryptomunt in bezit. Een groot deel van die groep ziet kansen op lange termijn, om precies te zijn 49.3 procent. Zij vinden de markt nog steeds ‘bullish’. Ongeveer een kwart is ‘bearish’ en voorziet een daling van de cryptokoersen. Een kwart is onzeker over de markt of heeft er überhaupt geen mening over.

Belangrijk financieel nieuws uit de VS

Niemand weet welke richting de cryptomarkt opgaat, maar op korte termijn vinden er een aantal belangrijke gebeurtenissen plaats. Vandaag is zo’n belangrijke dag, aangezien de Amerikaanse overheid de nieuwe consumentenprijsindex (CPI) vrijgeeft. Beleggers hopen dat deze cijfers laag uitvallen. Dit betekent namelijk dat het inflatieniveau in de VS op zo’n punt komt dat er mogelijk een renteverlaging van de Federal Reserve (FED) komt.

Goed en minder goed nieuws voor crypto

Een renteverlaging door de FED zou positief nieuws zijn voor de cryptomarkt, die momenteel lijdt onder verkopen van de Duitse overheid en de BTC van Mt. Gox die gedupeerden momenteel ontvangen. Ook ontvangen miners minder beloning na de Bitcoin halving. Door een renteverlaging houden mensen meer geld over, die ze mogelijk investeren in de aandelen of cryptomarkt. Wellicht zorgt dit voor een momentum op de cryptomarkt, maar dat is nog even afwachten.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>