CEO van Ripple: ‘verdubbeling van huidige waarde cryptomarkt’

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Brad Garlinghouse is een van de meest bekende gezichten van crypto. De CEO van Ripple deelde onlangs zijn toekomstverwachtingen van de cryptomarkt. Hij verwacht dat de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt nog dit jaar de luttele som van 5 biljoen dollar overschrijdt. Dit zou een verdubbeling van de huidige waarde van de cryptomarkt betekenen. Waarom denkt Garlinghouse dit?

Waardoor zal de cryptomarkt dit jaar behoorlijk groeien?

Garlinghouse noemt verschillende factoren die planeet crypto een flinke boost gaan geven. Het gezicht van Ripple is al jaren actief op de aandelen- en cryptomarkt en ziet dat de vraag naar cryptomunten steeds meer toeneemt. Tegelijkertijd is er minder aanbod, waardoor de schaarste toeneemt. En dat doet de cryptomarkt mogelijk verder groeien.

De impact van ETF’s

Erg belangrijk is volgens Garlinghouse de komst van spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) uit de Verenigde Staten. En binnenkort vindt de Bitcoin halving plaats. Welk effect de laatstgenoemde gebeurtenis zal hebben op de markt is afwachten, maar de Ripple CEO is optimistisch. Hij verwacht enorme groei omdat bijvoorbeeld de ETF’s institutioneel geld aantrekken.

Goedkeuring ETF’s was een belangrijk moment

10 januari 2024 is nu al een historische datum op de cryptomarkt. Op die dag keurde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) de eerste spot Bitcoin ETF’s goed.

Dit betekent dat particuliere beleggers nu toegang hebben tot BTC zonder dat ze de onderliggende waarde meteen bezitten. Het handelsvolume van ETF’s is de afgelopen maanden sterk gestegen.

Spanning rondom Bitcoin halving neemt toe

Naast de ETF’s hebben we de Bitcoin halving, waar veel om te doen is. Om de vier jaar krijgen Bitcoin miners 50 procent minder beloning voor het verifiëren van transacties en het maken van nieuwe tokens.

Dit heeft veel invloed op de snelheid waarom Bitcoins in omloop zijn. Het gevolg is dat de inflatie van de cryptomunt afneemt. Na de afgelopen halvings steeg de prijs van BTC en altcoins behoorlijk. We zijn benieuwd!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: