Bitpanda sluit digitale deuren in Nederland

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Nederland raakt opnieuw een crypto exchange kwijt: Bitpanda. Op 1 februari sluit de aanbieder haar digitale deuren in ons land. Het bedrijf is niet geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) en dat is mogelijk een van de redenen om te stoppen. Zonder licentie mag het geen diensten aanbieden op Hollandse bodem.

Hoe bracht Bitpanda haar klanten op de hoogte?

Bitpanda bracht haar klanten op de hoogte van een speciale mededeling. Daarin gaf de exchange ook aan dat het zich wil houden aan de Nederlandse wetgeving. Het bedrijf mailde het volgende aan al haar gebruikers:

Bitpanda is toegewijd aan haar missie om samen te werken en te voldoen aan het nieuwste regelgevingslandschap zoals gedicteerd door lokale toezichthouders, daarom hebben we besloten om Nederlandse inwoners te offboarden van ons Brokerplatform,.

Overstappen naar Bitvavo

Bitpanda verwijst alle bestaande klanten door naar Bitvavo, momenteel een van de grootste exchanges van Nederland. Heb jij toevallig een account op dit platform? Stap dan op tijd over, vóór 31 januari 2024.

Tot die datum is het mogelijk om er te traden, daarna niet meer. Overigens is het na 1 februari wel mogelijk om jouw accountinformatie te beheren. Het opnemen of overdragen van digitale activa kan ook nog steeds. Maar ook in dat geval geldt een deadline: 26 februari.

Let op: overstap verloopt niet automatisch

Overigens verloopt het overstappen naar Bitvavo niet automatisch. Wees je daar goed van bewust. Als klant moet je jouw digitale tegoeden handmatig naar Bitvavo versturen. Een andere optie is natuurlijk het verkopen van jouw crypto voor euro’s of andere traditionele valuta.

Duidelijke instructies op Bitvavo

Crypto beleggers die hun digitale valuta verhuizen vanaf Bitpanda kunnen het beste de instructies op Bitvavo uitgebreid doorlezen. Die is helder en legt stap voor stap uit hoe je gebruik maakt van het platform. Je bent zeker niet de enige, want Bitvavo telt inmiddels meer dan een miljoen gebruikers en is nog steeds groeiende.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: