Bitcoin Lightning Network maakt indrukwekkende groei door

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De afgelopen twee jaar is het Bitcoin Lightning Network behoorlijk in omvang gegroeid. Om precies te zijn met 1212 procent. Het Bitcoin platform River maakte dit indrukwekkende cijfer bekend.

Alleen al in augustus van dit jaar verwerkte het netwerk 6.6 miljoen transacties. Een indrukwekkende stijging wanneer je het vergelijkt met de 503.000 transacties in augustus 2021.

Wat is het Lightning Network?

Het Lightning Network is in feite “tweede laag” betalingsprotocol dat is ontworpen om de schaalbaarheid en snelheid van transacties op het Bitcoin-netwerk te verbeteren.

Het project kwam van de grond in 2015. Sindsdien is het zich blijven ontwikkelen, met indrukwekkende groeicijfers als resultaat. Het is een veelbelovende technologie dat steeds meer gebruikers trekt. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, zoals de gebruiksvriendelijkheid.

Waarom werd het bedacht?

Op dit moment is het Bitcoin netwerk in staat om zo’n zeven transacties per seconde te verwerken. Dat is niet ontzettend veel op wereldwijde schaal en zodoende bedacht het team achter Bitcoin het Lightning Network. Dankzij deze technologie is het mogelijk om meer en sneller transacties te verwerken. Ook is het mogelijk om met Bitcoin betalingen te doen.

Klopt het cijfer wel?

De 6.6 miljoen transacties is overigens een schatting van River. Het bedrijf gebruikte een onderzoek van het voormalige Arcane Research om tot dit cijfer te komen. Mogelijk valt het in de praktijk dus nog hoger uit. Veel Bitcoin bezitters zijn er van overtuigd: het Lightning Network heeft toekomst.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *