Bitcoin in zwaar weer: ‘Buy the dip’?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bitcoin (BTC) heeft het momenteel zwaar. De verkoopdruk is hoog en vannacht dook de cryptomunt voor het eerst in twee maanden tijd onder de 58.000 dollar. Coinbase noteerde zelfs heel even een koers van 57.874 dollar. Auw! Wat is er aan de hand met Bitcoin, en is ‘buy the dip’ verstandig of niet?

Miljoenen aan long-posities geliquideerd

Het aantal geliquideerde long-posities steeg vannacht tot een recordhoogte, om precies te zijn 54.9 miljoen dollar. Dit terwijl cryptocurrencies het al wekenlang zwaar hebben, al vormden sommige memecoins de uitzondering. Maar ook die noteren op dit moment rode cijfers.

Wat veroorzaakt de Bitcoin crash?

Een van de oorzaken is mogelijk groeiende onzekerheid van beleggers over de terugbetalingen van Mt. Gox. Deze crypto exchange ging in 2014 failliet en daarmee het geld van beleggers verdween als sneeuw voor de zon. 10 jaar later is er eindelijk een schikking getroffen met de gedupeerden. Dit betekent dat beleggers die destijds hun geld zijn verloren, dat terugkrijgen. In totaal keren 140.000 Bitcoins terug naar hun eigenaars, met een totale waarde van maar liefst 8 miljard dollar.

’Buy the dip’ of niet?

Ondanks de groeiende onzekerheid en verkoopgolf zijn er nog genoeg crypto beleggers die vertrouwen hebben in de markt. ‘Buy the dip’ is al een paar dagen trending topic op social media:

Whales in actie

De interesse om Bitcoin te kopen is nog steeds groot, met name onder particuliere beleggers. Toch heeft niet iedereen er meer vertrouwen in. Zo deed een whale onlangs zijn BTC ter waarde van 400 miljoen dollar van de hand. En dit is zeker niet de enige crypto grootbezitter die actief is. Lookonchain houdt het gedrag van whales scherp in de gaten:

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)