Bitcoin Cash (BCH) halving is een feit

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De Bitcoin halving laat nog even op zich wachten. Ondertussen neemt een andere cryptomunt het voortouw wat betreft het halveren van de blokbeloning: Bitcoin Cash (BCH). Vanavond om 19.00 uur Nederlandse tijd was het grote moment daar.

Wat gebeurt er tijdens de BCH halving?

Iedere vier jaar of om de 210.000 blokken vindt er een blok halving plaats bij Bitcoin Cash (BCH). Dit gebeurt iets later deze maand ook bij Bitcoin (BTC). Het betekent dat het aantal blokbeloningen voor miners daalt. Sinds 19.00 uur ontvangen BCH miners niet 6,25 BCH als blokbeloning, maar 3,125 BCH.

Waarom vindt deze halving plaats?

Een halving maakt deel uit van de code van Bitcoin Cash. Het wordt dus automatisch uitgevoerd. En dat is natuurlijk niet zomaar, want het moet de snelheid waarmee BCH wordt gemined verlagen.

Een andere reden voor de halving is het feit dat er maximaal 21 miljoen Bitcoin Cash gemaakt kunnen worden. Zowel BTC als BCH hebben dus een beperkt aanbod. Mogelijk brengt meer schaarste in de toekomst koersstijgingen teweeg.

Het roerige ontstaan van Bitcoin Cash

Bitcoin Cash ontstond in 2017 na onenigheid binnen het Bitcoin netwerk. De gemeenschap kon het niet eens worden over het opschalen van BTC om meer transacties te kunnen verwerken.

Een groep miners was er op een gegeven moment klaar mee en organiseerde een zogeheten ‘hard fork’. Dit is een splitsing van de BTC blockchain. Het resultaat? De geboorte van Bitcoin Cash. En nu zijn we hier, een aantal jaren en meerdere halvings later!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: