Binance in de problemen in Nigeria

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Binance is een van de grootste exchanges ter wereld, maar het belandt soms flink in de problemen. Niet alleen door de vervolging van voormalig CEO Changpeng Zhao, maar ook door juridische issues in Nigeria. De problemen rondom Binance in het Afrikaanse land lopen behoorlijk uit de hand…

Waardoor ontstonden er problemen met Binance?

Tigran Gambaryan is het hoofd van de ‘Financial Crime Compliance’ van Binance. Hij woont in de Verenigde Staten, maar zit nu vast in Nigeria vanwege problemen rondom de crypto exchange.

Sterker nog, er lopen een aantal aanklachten tegen Binance vanuit het land. Dit heeft alles te maken met de ineenstorting van de Nigeriaanse naira afgelopen februari. Lokale toezichthouders zijn van mening dat Binance daar een rol bij heeft gespeeld.

Aanhouding in Nigeria

Binance werkte de afgelopen weken samen met de Nigeriaanse autoriteiten om de problemen op te lossen. Dit lijkt averechts te werken. Onlangs pleitte de presidentiële adviseur voor strategie en informatie voor een verbod van Binance in Nigeria.

Vervolgens reisde onder andere Gambaryan richting het land om in gesprek te gaan met de autoriteiten. Vervolgens werd hij en een zijn collega Anjarwalla aangehouden.

Aanklacht wegens witwassen

De situatie verslechterd met het uur. Zo heeft de Economic Financial Crime Commission (EFCC) van Nigeria mogelijk van plan om de twee mannen aan te klagen vanwege witwassen. Het gaat om het niet bepaald kleine bedrag van 35,4 miljoen dollar. We houden je op de hoogte van de situatie!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: